Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πανηγυρίζουν συντηρητικά έντυπα και πολιτικοί για τις κατασταλτικές κυβερνητικές "επιδόσεις"


Μεσ’ την «καλή χαρά» δεξιά έντυπα και συντηρητικοί πολιτικοί, όχι απλώς δίνουν εύσημα στην κυβέρνηση για την αυταρχική της συμπεριφορά που αυτή την φορά εκδηλώθηκε βάζοντας στο στόχαστρο της αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, αλλά την παροτρύνουν να συνεχίσει την ίδια τακτική. 

Την στιγμή, λοιπόν, που διαβάζουμε στην εφημερίδα των Συντακτών ότι «στους δρόμους βρέθηκαν χθες βράδυ οι περισσότεροι από τους 127 Σύρους που απομακρύνθηκαν από το αυτοδιαχειριζόμενο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που είχε δημιουργηθεί στο παλιό Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας», βλέπουμε την ευφορία που προκάλεσαν στους συντηρητικούς κύκλους αυτές οι κυβερνητικές επιδόσεις.



Η φυλλάδα του Αλαφούζου πανηγυρίζει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της γιατί «εκκενώθηκαν δύο υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα» ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος», χαρακτηρίζει «σταγόνα στον ωκεανό» το μπατσάδικο μπουκάρισμα στα δυο αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και παροτρύνει την κυβέρνηση να επαναλάβει το ίδιο «στα 70 κτίρια κατάληψης σε όλη την χώρα».  

Δεν χρειάζεται εμείς να σχολιάσουμε τίποτα. Αρκεί να παραθέσουμε –απ’ το left.gr- τι έλεγε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ όταν επί προηγούμενης κυβέρνησης, οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στη Βίλλα Αμαλίας

 Νεολαία Συνασπισμού: Ανακοίνωση για την επέμβαση στη Βίλλα Αμαλίας

Το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού έβαλε ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες.

Για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι τα κακοποιημένα κορμιά των μεταναστών, ούτε οι μελανοχιτώνες που κυκλοφορούν με εξοπλισμό μάχης, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλλα Αμαλίας, που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος, που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ.

Aπ' ό,τι φαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή οι "χάρες" επιστρέφονται.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_81.html


2 σχόλια:

  1. Ρωτάτε τον Alex;
    Καλά δεν ξέρετε το: Στου κουφού την πόρτα .... πάρ την πόρτα και .. φύγε!!!! Και ΈΤΣΙ αποδεικνύεται ΌΤΙ Ο ΚΟΥΦΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ... ΤΥΦΛΟΣ! Ο Alex δεν είναι μόνο και τα δύο αλλά είναι και έχει το ΦΟΒΙΚΟ ΦΟΝΙΚΌ ΣΎΝΔΡΟΜΟ! Γιαυτό άλλωστε το Σάπιου Αποικιοκρατικό Σύστημα το Έβαλε Εκεί μαζί με τον Χαμμένο! Τί ψάχνεται; Τις γωνίες στον Κύκλο ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΜΑ: ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΡΗΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;; Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ; ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ !!!

    Ένα ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΉΚΑΜΕ! Αλλά φίλοι Μου τώρα ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ!
    Διαβάζουμε Ιστορικά Στοιχεία!

    Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Ιουλίου 1940, όταν έλεγε ΣΕ δημόσια ομιλία του χιτλερικού επιτρόπου στην Ολλανδία, Άρτουρ Ζέις - Ίνκβαρτ, ηγετικού στελέχους του Γ’ Ράιχ, που πρωτοστάτησε στις ζυμώσεις για τη διαμόρφωση της μεταπολεμικής… Νέας Ευρώπης ΤΟΥ ΤΏΡΑ (Άλλωστε και ο Bush Junior ΜΙΛΟΎΣΕ ΓΙΑ ΝΈΑ ΕΥΡΏΠΗ!!

    «Η Νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας όλων των λαών της, μια Ευρώπη δίχως ανεργία, οικονομικές και νομισματικές κρίσεις, μια Ευρώπη του σχεδιασμού και του καταμερισμού εργασίας, η οποία έχει στη διάθεσή της τις πιο σύγχρονες τεχνικές παραγωγής κι ένα πανηπειρωτικό σύστημα εμπορίου κι επικοινωνιών αναπτυγμένο σε κοινή βάση, θα θεμελιωθεί με ασφάλεια και ραγδαία αυξανόμενη ευημερία μόλις απομακρυνθούν οι εθνικοί οικονομικοί φραγμοί. […] Σ’ αυτήν την Ευρώπη όλα τα χέρια θα χρειάζονται. Τα ταλέντα κάθε έθνους θα απολαμβάνουν ένα διευρυμένο πεδίο δράσης. Τα ταλέντα καθηλώνονται όταν περιορίζονται σε μικρές εθνικές, πολιτικές και γεωγραφικές επικράτειες. Σε μια μεγαλύτερη σφαίρα είναι δυνατόν ακόμη και για μικρές χώρες και τους υπηκόους τους να αναπτύξουν πλήρως τις πολιτισμικές, οικονομικές και ανθρώπινες δυνατότητές τους».

    Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και Συχνότητας κινούνταν οι οδηγίες του επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης, του υπουργείου εξωτερικών του Γ’ Ράιχ, για το χειρισμό του… «ζητήματος Ευρώπη», από τα γερμανικά ΜΜΕ, Καρλ Μένγκερλε, στις 27 Σεπτεμβρίου 1941:
    «[…] Στόχος: μια ομοσπονδιακή Ευρώπη υπό την ηγεσία και προστασία της ισχυρότερης, υγιέστερης και πιο υπεύθυνης ομάδας δυνάμεων. […] Η διαίρεση της Ευρώπης σε μικρές ή μικροσκοπικές εθνικές οικονομίες και συστήματα επικοινωνίας είναι ξεπερασμένη. Τέρμα πια στα διαβατήρια και τις βίζες. Η κεντροευρωπαϊκή ευημερία θα φέρει ευημερία και οικονομική ασφάλεια σε όλα τα μέλη. […] Οι αντίπαλοι της Ευρώπης δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο πέρα από την επιστροφή στις παλιές μέρες, που η ιστορική εξέλιξη έχει ξεπεράσει και απορρίψει».
    Τί ΔΙΑΦΈΡΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;; ΤΑ .. ΟΝΌΜΑΤΑ ΜΌΝΟ!!!

    Αφού τα ξέρατε ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΏΡΑ;; Άρα Αρχίσαται να ΦΟΒΌΣΑΣΤΕ! Τώρα (Ίσως!;) ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή