Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία από τις καθαρίστριες – «Μας πετάνε στο δρόμο…» (βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 9 Φλεβάρη οι καθαρίστριες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου – «Μας πετάνε στο δρόμο και δεν θα μπορούμε ούτε να ζήσουμε τις οικογένειες μας» φώναζαν οι εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας



Το ιστορικό…
Μέχρι πριν λίγο καιρό τα δημόσια νοσοκομεία προχωρούσαν σε συμβάσεις με εργολάβους που αναλάμβαναν το έργο της καθαριότητας με τα συνεργεία τους. Το ίδιο συνέβαινε και στο Παναρκαδικό καθώς και στο Ψυχιατρείο όπου εργάζονταν συνολικά γύρω στις 49 γυναίκες. Μέσα στο καλοκαίρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε να σταματήσει η άναθεση σε εργολάβους στέλνοντας εγκύκλιο για το πως θα πρέπει να γίνεται πλέον η διαδικασία.

Οι διαμαρτυρίες…
Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να κλείσει το θέμα των εργολάβων, η διαδικασία πρόσληψης άλλαξε μορφή και γίνεται πλέον μέσω ΑΣΕΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν νοσοκομεία των οποίων οι συμβάσεις με τους εργολάβους έληξαν πρωτού βγει η απόφαση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και επομένως μπόρεσαν να προχωρήσουν σε συμβάσεις έργου με το υπάρχον προσωπικό, κάτι που δεν μπόρεσε να γίνει στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, καθώς η σύμβαση με τον εργολάβο έληγε στα τέλη Δεκέμβρη, όπου και είχε ήδη ανακοινωθεί πως η διαδικασία θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.
Οι καθαρίστριες του νοσοκομείου διαμαρτύρονται, καθώς όπως τόνισαν στην κάμερα του Pna.gr νιώθουν πως τις εμπαίζουν από τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς όπως ανέφεραν η προκήρυξη βγήκε μέσα στις γιορτές και είχαν μόλις 4 ημέρες στην διάθεση τους για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.
Επιπλέον όπως ανέφεραν υπήρξαν ζητήματα στην μοριοδότηση τους, καθώς και στο να πάρουν βεβαίωση ότι εργάζονταν στο νοσοκομείο (οι περισσότερες εξ αυτών για πάνω από 10 χρόνια).
Παράλληλα οι εργαζόμενες δήλωσαν απογοητευμένες από τη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή του νοσοκομείου, ενώ ανέφεραν: «Το μόνο που ζητάμε είναι να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Το δικαιούμαστε μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στο νοσοκομείο. Είναι άδικο αυτό που γίνεται. Θέλουμε να ακυρώσουν την προκήρυξη».
 http://ergasianet.gr/2017/02/12/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου