Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

(Εξαιρετικό)! Τραμπ και... Σία (CIA)

Τραμπ και... Σία (CIA)

Του Κώστα Μπετινάκη


Η εκλογή του Τραμπ στην προεδρία έριξε έξω τις δημοσκοπήσεις και βύθισε στην εσωστρέφεια το κόμμα των Δημοκρατικών, βάζοντας ολόκληρο τον πλανήτη σε στάση αναμονής αναφορικά με τις προθέσεις του.


«Υπάρχει ένας δισταγμός να αποκαλυφθούν οι αποδείξεις για την υποτιθέμενη ρωσική υποκλοπή που φέρεται πως αναστάτωσε την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ και οδήγησε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» εξήγησε ο πρώην πράκτορας της CIA​
Ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate, με τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις σε σειρά «ευαίσθητων» θεμάτων, έδωσε την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος και κατάφερε -όπως αναμενόταν- να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης που ξεκίνησε από την ημέρα που έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για το οβάλ γραφείο. Η έντονη φημολογία ότι οι Ρώσοι τον έχουν στο χέρι με επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό ήρθε να βγάλει από τα ρούχα του τον Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο για χαλκευμένες ειδήσεις και για ΜΜΕ που μεταδίδουν ψέματα, όντας προσκολλημένα στο άρμα της ηττημένης Χίλαρι Κλίντον και κατ’ επέκταση του Δημοκρατικού Κόμματος. Το βέβαιο είναι ότι ο νέος πρόεδρος αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη Ρωσία και τη σχέση της χώρας του μαζί της.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως απαιτούνται καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία. Ο ίδιος αναφέρθηκε επανειλημμένα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν (ο οποίος τον πήρε και τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του). Τελικά, «έπειτα από εβδομάδες παραμερισμού του ζητήματος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος παραδέχθηκε (στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης) ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για το προεκλογικό hacking (υποκλοπές). Αρνήθηκε, όμως, ότι έχει οποιαδήποτε οικονομική διασύνδεση με τη Μόσχα».

Το Κρεμλίνο απάντησε μέσω του RT. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο δημοσίευσε αποκλειστική συνέντευξη με πρώην πράκτορα της CIA, ο οποίος μίλησε για τις «ρωσικές υποκλοπές», τις οποίες και συνέδεσε με την ήττα της Κλίντον στις προεδρικές εκλογές.

«Υπάρχει ένας δισταγμός να αποκαλυφθούν οι αποδείξεις για την υποτιθέμενη ρωσική υποκλοπή που φέρεται πως αναστάτωσε την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ και οδήγησε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» είπε ο Τζον Κυριακού, επισημαίνοντας ότι «η ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος θα πρέπει να χρεωθεί στη Χίλαρι Κλίντον».

Ύποπτη η σιωπή της NSA

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι (σ.σ. ρωσικές υποκλοπές) που δημιουργήθηκε από τους αναλυτές της CIA, οι οποίοι και κατέληξαν σε συμπεράσματα με κάποιες ενδείξεις, αλλά χωρίς αποδείξεις. Αντί λοιπόν να συγκεντρώνονται υποθέσεις και να παρουσιάζονται ως αποδεικτικά στοιχεία, οι πράκτορες των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών προχώρησαν στην παράδοση των υποθέσεων αυτών για περαιτέρω ανάλυση» πρόσθεσε ο ελληνικής καταγωγής πρώην πράκτορας της CIA, που τώρα έχει γίνει ευρύτερα γνωστός ως «σφυριχτράκιας».
​«Τα στοιχεία δείχνουν πως η Χίλαρι υπέκλεψε την ευκαιρία (για την προεδρία) από τον Μπέρνι Σόντερς» πρόσθεσε ο... σφυριχτράκιαςΟ Τζον Κυριακού είναι ξεκάθαρος, λέγοντας: «Αν είχε γίνει πραγματικά “hacking” από τους Ρώσους, θα υπήρχε ηλεκτρονικό ίχνος που θα οδηγούσε την Αμερικάνικη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας NSA να υποδείξει με τεχνολογικά μέσα την προέλευση των hackers. Αυτή ακριβώς η σιωπή της NSA τον κάνει να πιστεύει πως δεν υπάρχουν στοιχεία».

«Η αλήθεια βρίσκεται -και το λέω με πόνο καρδιάς επειδή κι εγώ πάντα ήμουν οπαδός των Δημοκρατικών- πως η Χίλαρτι Κλίντον ήταν απαίσια υποψήφια. Τα στοιχεία δείχνουν πως η Χίλαρι υπέκλεψε την ευκαιρία (για την προεδρία) από τον Μπέρνι Σόντερς» κατέληξε ο Κυριακού που υποστήριξε πως θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος οι «συνωμοσίες της Κλίντον».

To who is who του Κυριακού
Ο 50χρονος Τζον Κυριακού είναι ο μοναδικός υπάλληλος της CIA που μπήκε στη φυλακή για την υπόθεση του προγράμματος βασανιστηρίων της αμερικανικής υπηρεσίας. Όχι επειδή υπήρξε βασανιστής, αλλά διότι αποκάλυψε πληροφορίες για τις υπόγειες πρακτικές σε δημοσιογράφο.

Ο αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει στο ABC News, το 2007, τα βασανιστήρια με τη μέθοδο του πνιγμού σε βάρος υπόπτων που θεωρούνταν μέλη της Αλ Κάιντα. Μάλιστα, είχε κατονομάσει και ένα θύμα: τον Abu Zubaydah, ηγετικό στέλεχος -σύμφωνα με τη CIA- της εξτρεμιστικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον το 2001.

Τον Ιανουάριο του 2012, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, επειδή είχε αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες στους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα τα ονόματα των πρακτόρων της CIA που είχαν συμμετάσχει σε βασανιστήρια. Ο δημοσιογράφος, πάντως, δεν είχε αποκαλύψει τα ονόματα, τα οποία βγήκαν στη δημοσιότητα σε ιστοσελίδα λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο.

Για τον Κυριακού είχε κυκλοφορήσει, επίσης, πως ήταν εκείνος που είχε δώσει στον δημοσιογράφο των New York Times, Scott Shane πληροφορίες για τον υπάλληλο της CIA Deuce Martinez. Ο τελευταίος είχε ανάμειξη στην υπόθεση της σύλληψης και της ανάκρισης Σαουδάραβα Abū Zubaydah, ο οποίος κρατείται στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο.

Μετά την καταδίκη του, και παρόλο που εργαζόταν επί 18 χρόνια στην CIA, ο Κυριακού έχει χάσει το δικαίωμα για συνταξιοδότηση. Έτσι, θα πρέπει να σχεδιάσει από την αρχή το επαγγελματικό του μέλλον, την ώρα που έχει ένα χρέος σε δικηγόρους κοντά στο 1 εκατ. δολάρια.

Βλέπε καιπρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει από τη φυλακή (styx.gr) - 20 Ιανουάριος 2015 



Απλή αναμόχλευση...
Το παράδοξο είναι πως την προηγουμένη ακριβώς της συνέντευξης του Κυριακού στο RT, οι «Ιστορίες του ΣΚΑΪ», ανακάλυψαν τον 50χρονο πρώην πράκτορα για να μας παρουσιάσουν τις θέσεις του σε διάφορα ζητήματα.

Ωστόσο, ακόμη πιο παράδοξο είναι πως στη συνέντευξη αυτή, ΟΥΔΕΝ το νέο υπήρξε ή το αποκαλυπτικό. Έγινε μια απλή περιγραφή της θητείας του Κυριακού στην αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας, (για να συγκεντρωθούν στοιχεία για τη δράση της “17ης Νοέμβρη’”) και έγινε μία ψιλο-αναφορά στον άλλον ελληνικής καταγωγής πράκτορα της CIA, Γκαστ Αβρακότος (Κ. Αβράκωτος ή αλλιώς Dr Dirty) και τις σχέσεις του με τους χουντικούς της 21ης Απριλίου, όσο υπηρετούσε (επί σχεδόν μία δεκαετία) στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυμηθείτε άρθρο του Σπύρου Κομίνη…
«Η αμερικανική κυβέρνηση χρειαζόταν το αβύθιστο αεροπλανοφόρο που λέγεται Κύπρος, απαραίτητο για τον έλεγχο της περιοχής των πετρελαίων.

Ο Παπαδόπουλος είχε μετά από 6 χρόνια δολοφονίες και βασανιστήρια, υποσχεθεί "εκλογές" δικής του επινόησης. Εκτελούσε εντολές ενός ελληνοαμερικανού συναδέλφου του, του Γκας Αβρακότος (Κώστας Αβράκωτος), που αργότερα έγινε εκπαιδευτής του Μπιν Λάντεν. Συνωμοτούσαν για τη δολοφονία, ή την ανατροπή του Μακαρίου στην Κύπρο».


http://www.zougla.gr/kosmos/article/tramp-ke-sia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου