Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

(Ο εχθρός του Συριζαίικου Ελληνικού Στρατού είναι το κίνημα του ελληνικού λαού ενάντια στη μνημονιακή κατοχή)! Στρατιωτική άσκηση για ανακατάληψη εργοστασίου από εργάτες



Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες φαντάρων στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μυστική στρατιωτική άσκηση διεξήχθη στο 523ο Τάγμα Πεζικού στην Κοζάνη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετείχαν και στρατιώτες από τη μόνιμη δύναμη του στρατοπέδου, με σενάριο «την ανακατάληψη του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ (πρώην Βιομηχανία Λιπασμάτων), το οποίο έχουν καταλάβει ταραχοποιοί».

Αυτά ήταν τα λόγια του υποδιοικητή του στρατοπέδου, που επιχείρησε να περιγράψει στους φαντάρους την αποστολή (;) των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η κατάληψη ενός χρεοκοπημένου εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζομένους δεν είναι τίποτε άλλο από την αναγνώριση του δικαιώματος «να εργαζόμαστε και να παράγουμε χωρίς αφεντικά», σε μια -άνιση συνήθως- μάχη κόντρα στην εκμετάλλευση της εργασίας και τη λεηλασία των κοινών αγαθών στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.
Είναι δυνατόν όμως να αποτελούν οι εργάτες που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους δυνητικό «εχθρό» του κράτους και του ελληνικού στρατού;
Επίσημη αντίδραση από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν υπήρξε, αλλά μόνο διαρροές που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την είδηση.
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή ιστοσελίδα onalert, «στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι τέτοια σενάρια ασκήσεων είναι συνηθισμένα κι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση του προσωπικού και τίποτα παραπάνω».
Σύμφωνα με το δίκτυο Σπάρτακος, ανάλογη άσκηση με το συγκεκριμένο σενάριο δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.
Συμβαίνει όμως τώρα στο πλαίσιο της «κλιμάκωσης της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών», λίγες μέρες μετά την άσκηση «Παρμενίων» και ενώ είχε προηγηθεί η άσκηση καταστολής πλήθους στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος.
Το συνδικάτο εργαζομένων στην ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» με χθεσινή ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως «η αστική τάξη δεν θέλει να γενικευτεί το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ με καταλήψεις εργοστασίων. Φοβούνται τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τις αντιδράσεις ενόψει ξεπουλήματος δικτύων, εργοστασίων, ορυχείων».
Μπορεί να μην αντέδρασε επίσημα η κυβέρνηση, το έπραξε όμως η ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» γράφοντας: «Λύσσαξαν οι απάτριδες επειδή ο στρατός μας έκανε ανακατάληψη εργοστασίου. Πού να έκανε και ανακατάληψη του κέντρου των Αθηνών!».
Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών» -Ρεπορτάζ: Κώστας Ζαφειρόπουλος
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/stratiotiki-askisi-gia-anakatalipsi-ergostasiou-apo-ergates/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου