Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Διαδήλωση υπό αστυνομικό κλοιό

Διαδήλωση υπό αστυνομικό κλοιό

Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποίησε διαμαρτυρία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Oι διαδηλωτές μετέβησαν στην οδό Λυκείου, ζητώντας να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο το αίτημά τους αρχικά δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αντεγκλήσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε ότι του ασκήθηκε βία, ενώ επιχειρούσε να περάσει από τον αστυνομικό κλοιό.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους διαδηλωτές να ανοίξουν το πανό που κρατούσαν προκειμένου να δουν τι ανέγραφε και εν συνεχεία να εγκρίνουν -ή όχι- την πρόσβασή τους στο Μαξίμου.

Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα, επετράπη μόνο στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας να μεταβούν στο Μέγαρο, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές παρέμειναν στην οδό Λυκείου.











Σε σχετική ανακοίνωση για τη διαδήλωση, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια ψέματα για τη δημόσια υγεία... Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη χώρα μας κατέρρευσε. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του άρτια εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου εναπομείναντος προσωπικού, πεθαίνουν ασθενείς που θα μπορούσαν να ζουν, εξαιτίας της διάλυσης των νοσοκομείων».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει στις στάχτες του ΕΣΥ. Νιώθουν υπερήφανοι ο κος Τσίπρας και οι υπουργοί Υγείας (ειδικά ο κος Πολάκης) με αυτήν την κατάσταση. Οι πολίτες περιγράφουν την άθλια κατάσταση της Υγείας και η κυβέρνηση τους θεωρεί όλους προβοκάτορες».

«Η απόλυτη κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Έπιασαν το νήμα της διάλυσης από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Το αποτελείωσαν» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.







http://www.zougla.gr/greece/article/diamartiria-poedin-sto-kentro-tis-a8inas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου