Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κουτσούμπας για Χρυσαυγίτες: Υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου τα βάζουν με παιδιά




Σκληρή γλώσσα κατά των Χρυσαυγιτών για τη χθεσινή βίαιη εισβολή τους σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα όπου εκπαιδεύονται προσφυγόπουλα χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
AdTech Ad

«Τα υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου συνεχίζουν το βρώμικο έργο τους» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ φωτογραφίζοντας τους τραμπουκισμούς του Γιάννη Λαγού και μίλησε για ανοχή της αστυνομίας. Υπογράμμισε, μάλιστα ότι πλέον οι Χρυσαυγίτες τα βάζουν ακόμη και με μικρά παιδιά-θύματα των πολέμων και των διώξεων. Σημείωσε δε ότι τους πρόσφυγες τους έστειλαν εδώ «οι ίδιοι με αυτούς που συναγελάζεται διεθνώς η Χρυσή Αυγή» και αναφέρθηκε στα συμφέροντα που δημιουργούν τους πολέμους, την προσφυγιά και συνεργάζονται ενίοτε ακόμη και με τους Τζιχαντιστές. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τους Χρυσαυγίτες «δουλέμπορους».
Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα που συζητούνται στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χαρατσώνει» και «ματώνει» τους αγρότες. «Κάνετε το κορόιδο όταν οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο όπως έχουν οι εφοπλιστές» είπε στην κυβέρνηση και ζήτησε να μειωθεί το κόστος τους ρεύματος για τους αγρότες όπως συμβαίνει και με τις βιομηχανίες. "Το ΚΚΕ υποστηρίζει τους αγώνες επιβίωσης, τα αιτήματα της μικρομεσαίας μαχόμενης αγροτιάς" ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι θέτει όλες τις δυνάμεις του για να ανακόψουν νέα σκληρά μέτρα οι αγρότες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν στο ραντεβού που έχουν δώσει στα μπλόκα οι αγρότες στις 23 Ιανουαρίου.

«Επικίνδυνες» οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε απαισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. «Δεν είμαστε αισιόδοξοι» είπε και μίλησε για «επικίνδυνη εξέλιξη» και για  «διχοτομικό σχέδιο». Κατηγόρησε μάλιστα τα υπόλοιπα κόμματα ότι εκπέμπουν «ψεύτικες νότες αισιοδοξίας που δεν πατάνε στην πραγματικότητα».
http://news247.gr/eidiseis/politiki/koytsoumpas-gia-xrysaygites-ypodika-tsirakia-toy-kefalaioy-ta-vazoyn-me-paidia.4484256.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου