Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ένταση έξω από την κυπριακή Βουλή σε μαθητική διαδήλωση


Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές μαθητές εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες, πορτοκάλια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπων.
Αυτή τη στιγμή, η Αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της γύρω από τη Βουλή, προκειμένου να καταστείλει την ένταση και να επαναφέρει την τάξη.
 Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στους νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, που θα τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος, και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μετατροπή των σχολείων σε μεγάλα εξεταστικά κέντρα, που θα κυνηγάμε τον βαθμό αντί τη γνώση.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ, υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί αυτοί θα πάρουν χρόνια πίσω το δημόσιο σχολείο, ανατρέποντας τις όποιες προσπάθειες προηγούμενων χρόνων για πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Το μαθητικό κίνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα έδειξε την ωριμότητα του και την πρόθεση του για διάλογο, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Αφού μας φιμώνει η πολιτεία, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε πιο δυναμικά, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ.
*Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι του Ιάκωβου Ιακώβου από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Υπ. Παιδείας Κύπρου: Όχι στη βία προκειμένου να περάσει κάποιος την άποψή του

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών και δεν πρέπει με πέτρες ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να περάσει την άποψή του, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών έξω από τη Βουλή.

Ερωτηθείς για το θέμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο στηρίζει τις πρόνοιες των κανονισμών που κατατίθενται προς ψήφιση, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης.

πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/entash-eksw-apo-thn-kypriakh-voylh-se-mathhtikh-diadhlwsh.4487485.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου