Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

(Ο Πανσλαυισμός επιστρέφει στα Βαλκάνια ως πολικο/ιδεολογική κάλυψη του Ρωσικού ιμπεριαλισμού; Προ καιρού ο Πούτιν δήλωσε ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι "Μακεδόνες"αλλά Σλαύοι. Το ίδιο δήλωσε - πίσω από την "φιλοελληνική" συγγνώμη για την αναγνώριση της "Μακεδονίας" από τη Σερβία - ο σημερινός πρωθυπουργός της Σερβίας.Στη Βουλγαρία σήμερα βλέπουν με άλλο μάτι τη Ρωσία. Ας θυμηθούμε την προ είκοσι ετών δήλωση του Λευκορώσου πρωθυπουργού για το Κόσσοβο: "Εμείς οι Σλαύοι είμαστε αδύναμοι σήμερα. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια θα τα πούμε με τους Αλβανούς". Η Τουρκία πούλησε τους Αλβανούς; Οι κουφιοκεφαλάκηδες εθνικιστές της Μεγάλης Αλβανίας θα προβληματιστούν; Ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τους "ομόδοξους Σλαύους αδελφούς"που θα βάλλουν φωτιά στην "μπαρουταποθήκη'' των Βαλκανίων);



«Έτοιμη να στείλει στρατό στο Κοσσυφοπέδιο είναι η Σερβία.» Αυτό δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. «Εάν ο σερβικός πληθυσμός απειληθεί, ναι, θα στείλουμε Ένοπλες Δυνάμεις.»
«Αν σκοτώσουν Σέρβους θα το πληρώσουν ακριβά», δήλωσε ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο του Στρατού της Σερβίας.


Επίσης δήλωσε πως η Σερβία δεν είναι αυτή που επιθυμεί την σύγκρουση. «Ως κράτος όμως, το ορίζει και το Σύνταγμα της χώρας μας, έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους πολίτες μας.»
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε τέλος πως αν η Πρίστινα επιθυμεί την σύγκρουση, τότε θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι η Σερβία έχει έρθει σε επαφή με όλες τις χώρες από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας και προειδοποίησε ότι αυτό που συνέβη, έχει την πιθανότητα σύγκρουσης.

«Το ξεκίνησε η Πρίστινα, και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, και τότε ποιος ξέρει τι μπορεί να επακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά. Η Σερβία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της όταν Αλβανοί Κοσοβάροι τοποθέτησαν εκρηκτικά σε σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Βελιγράδι με την Μιτρόβιτσα, στο Βόρειο Κόσσοβο. pentapostagma


http://patrinaki.blogspot.gr/2017/01/video_16.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου