Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

(Συριζαίικες μουλαριές)! Πουλήθηκε στην αμερικανική NCH Capital η Κασσιόπη στην Κέρκυρα



Την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η παραθαλάσσια έκταση παραχωρήθηκε στον αμερικανικό επιχειρηματικό όμιλο Real Estate "NCH Capital" έναντι 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν την πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου.

Το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου, κατά τα επόμενα έξι χρόνια, εκτιμάται σε 75 εκατ. ευρώ, ενώ καταβλήθηκε ήδη η πρώτη δόση του τιμήματος ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Από τη συνολική έκταση του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.
Η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, χαιρέτισε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία «θα εκκινήσει μια σημαντική τουριστική επένδυση, που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και κατασκευή νέων υποδομών, ενθάρρυνση του αειφόρου παράκτιου τουρισμού, διασφάλιση της προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των 490 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο».
http://tvxs.gr/news/ellada/stin-amerikaniki-nch-capital-i-kassiopi-stin-kerkyra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου