Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

(Προς ρωσόφιλους: Τραπέζωμα με κουρδικό κρέας)! Κοινή διακήρυξη των ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία

Κοινή διακήρυξη των ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία

Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας συμφώνησαν να υπογράψουν κοινή διακήρυξη με στόχο τη λήψη κοινών μέτρων για την αναγέννηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, ώστε να σταματήσει η συριακή διένεξη, τονίζει ο Σεργκέι Λαβρόφ, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δύο ομολόγους του.
«Θέλω να τονίσω ότι στη διακήρυξη γίνεται λόγος για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική οντότητα της Συρίας» διευκρινίζει ο Λαβρόφ.

Εν τω μεταξύ, πριν από τους υπουργούς Εξωτερικών συναντήθηκαν οι υπουργοί Αμύνης των ίδιων χωρών. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, εξήγησε ότι η Ρωσία στο Χαλέπι έκανε τελικά τη δουλειά που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Αμερικανοί:
«Πολλούς μήνες τώρα μας υπόσχονταν ότι θα ξεχωρίσουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές, αλλά δεν το έκαναν . Το κάναμε εμείς και αυτό είναι αναγκαίο ώστε να επικεντρωθούμε στο εξής στη μάχη κατά των τρομοκρατών» τόνισε ο Σοιγκού.
Στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Φικρί Ησσίκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη Διακήρυξη της Μόσχας.
«Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούμε να γίνουμε χώρες-εγγυήτριες στην εκπλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης» τονίζει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/kini-diakiriksi-ton-ipeks-rosias-iran-ke-tourkias-gia-ti-siria-1402454


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου