Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

(Πολλά γέλια! Συριζαίικα συντροφικά μαχαιρώματα με τη βοήθεια εθνικών νταβατζήδων.Οι νονοί του λαγού Καλογρίτσα πίσω από τον πόλεμο φθοράς στο Ν. Παππά και σε αναμονή... Ομπάμα... στο Μπομπολιστάν)! Ο δικηγόρος που άναψε φωτιές στο Μαξίμου

Ο δικηγόρος που άναψε φωτιές στο Μαξίμου


Της Άντζελας Πεΐτση

Ο Kύπριος δικηγόρος, Αρτέμης Αρτεμίου, είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα που τις τελευταίες ημέρες απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, μετά τα δημοσιεύματα περί επισκέψεών του στο Μέγαρο Μαξίμου και τις φερόμενες στενές συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ. 




Κυριαρχεί στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη δεύτερη να ζητάει πιεστικά απαντήσεις για εταιρίες offshore που διαχειρίζεται, την εμπλοκή του στα περίφημα Panama Papers και τις επισκέψεις του στην Ηρώδου Αττικού. 

To zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Αρτεμίου αναζητώντας απαντήσεις γύρω από το είδος της συνεργασίας που έχει ως νομικός σε θέματα διαχείρισης εξωχώριων εταιρειών με την ελληνική κυβέρνηση. Ο Κύπριος δικηγόρος διαχειρίζεται πλήθος υπεράκτιων επιχειρήσεων με έδρα τον Παναμά, τις Σεϋχέλλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.



«Ναι έγινε το ταξίδι στη Βενεζουέλα (σ.σ. τον Αύγουστο του 2013)», απάντησε ρητά και κατηγορηματικά και «το αντικείμενο του ταξιδιού μας, δεν ήταν η αγορά προϊόντων από τη Βενεζουέλα, αλλά η προώθηση ελληνικών αγροτικών ειδών. Δυστυχώς η πράξη δεν ολοκληρώθηκε γιατί η Βενεζουέλα δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις των πελατών μου» είπε ο κ. Αρτεμίου. 

H επίμαχη φωτό που ελήφθη έξω από το Μαξίμου
H επίμαχη φωτό που ελήφθη έξω από το Μαξίμου
Παράλληλα, μίλησε για τις σχέσεις του με την ελληνική κυβέρνηση, το πώς έγινε η γνωριμία με τα στελέχη της και ειδικά με τον κ. Παππά. Απάντησε στο γιατί επιλέχθηκε η Βενεζουέλα, αναφέρθηκε στις επαγγελματικές του δραστηριότητες και επεσήμανε: «Πέρα από επαγγελματικές σχέσεις, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Εγώ είμαι και θα ήθελα να παραμείνω -και καταβάλω προσπάθεια τον τελευταίο καιρό- αυστηρά εντός των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του είπε, πως «το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν είχε μόνον αυτόν τον σκοπό».

«Εκνευρίζομαι που δεν αποκαλύπτονται οι επιχειρηματίες τους οποίους συνόδευα. To ταξίδι δεν αφορούσε μόνον σε τρόφιμα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω περισσότερα λόγω του επαγγελματικού απορρήτου. Ήταν μία αποστολή που αποτελείτο από επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούσαν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αυτήν τη χώρα. Δυστυχώς, η Βενεζουέλα δεν ήταν και δεν είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών» πρόσθεσε.



Στην ερώτηση του zougla.gr πως εξηγείται το γεγονός ότι ενώ γνωρίζαμε ότι η οικονομία της Βενεζουέλας δεν είναι σε καλή κατάσταση, γιατί έγινε αυτό το άνοιγμα, απάντησε: «Το ταξίδι το οργάνωσε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Και, η Βενεζουέλα μας διαβεβαίωσε ότι θα μας έδινε εγγυήσεις μέσω ξένων τραπεζών, πράγμα που έγινε. Το πρόβλημά μας ήταν αν θα γινόταν με την παραγγελία ή με τη φόρτωση. Με τη φόρτωση ή με τον απόπλου. Με τον απόπλου ή με την είσοδο του καραβιού στο λιμάνι του Καράκας (πρωτεύουσα). Όταν λέμε πως ναυάγησε για οικονομικούς λόγους, δεν εννοούμε πως υπήρχε ανασφάλεια, διαφωνήσαμε στους υπόλοιπους όρους».

Στο κομβικό θέμα για τη γνωριμία του και τις σχέσεις του, με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr είπε: «Εμείς συμμετείχαμε σε μία αποστολή η οποία διοργάνωσε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Όταν καταρτίστηκε ο κατάλογος των ατόμων που θα μετείχαν στο ταξίδι για τη Βενεζουέλα, είδαμε ότι στην αποστολή αυτή, περιλαμβάνονταν και ο κ. Παππάς μαζί με κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ. Παππά ή οποιονδήποτε άλλον πολιτικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα. Οι επισκέψεις για να προωθήσω τα συμφέροντα των πελατών μου, σε υπουργεία, σε νομαρχίες, σε οργανισμούς κ.λ.π. δεν μπορούν να θεωρηθούν συνεργασία. Πρόκειται για μια σχέση τύπου "ο ιδιώτης με το κράτος"».



Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Αρτεμίου στο zougla.gr:


Διάψευση μέσω twitter

Ο κ. Αρτεμίου, μετά τις δηλώσεις Παππά, «περί αγοράς αγροτικών προϊόντων στη Βενεζουέλα», ανήρτησε το παρακάτω tweet-διάψευση στον προσωπικό του λογαριασμό. 



Όσον αφορά τα πρόσφατα δημοσιεύματα δήλωσε: «Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στηριζόμενη στο ψεύδος, καθώς μία απλή έρευνα στα αρχεία των αρμοδίων αρχών θα αποδείκνυε ότι δεν έχουμε και ποτέ δεν είχαμε οποιαδήποτε σχέση με την "Atlas Cyprus International Trust" ή/και την "ΑΥΓΗ".

Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσης των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων με αλλότριους σκοπούς στηριζόμενη στο ψεύδος αφού ο δημοσιογράφος παραποιεί τις δηλώσεις μαρτύρων σε δικαστική διαδικασία στην Κύπρο κατά τρόπο δόλιο και συκοφαντικό.

Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσης διαδικασιών προσέκλυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα με τη σύνδεση καθαρά επαγγελματικών δραστηριοτήτων με πολιτικές εξελίξεις».



Για την... ιστορία, ο κ. Αρτεμίου είναι δικηγόρος με έδρα την Κύπρο. Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα του, της δικηγορικής του εταιρείας στο internet: http://www.aplaw.com.cy/. Στο επίσημο site του γραφείου του περιγράφεται η πολύχρονη εμπειρία του σε τραπεζικά και φορολογικά θέματα, αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).

Ο Αρτέμης Αρτεμίου έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016).


http://www.zougla.gr/politiki/article/o-dikigoros-pou-anapse-foties-sto-maksimou

1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: MEΣA ΣTA ΣOKAKIA ΠOY ΛEΣ TA ΠEIPAIΩTIKA ΠOY EZHΣA ΩPAIA ΩPAIA KAI AΛΛOIΩTIKA ... !


    "Τι Eίναι Aυτοί ρε..
    Εγώ τους έλεγα πόσο δύσκολα EINAI τα πράγματα στην Eυρύτερη περιοχή της Μεσογείου, κι' αυτοί με ρωτάγανε αν ξέρω κάναν Ρώσο Eπιχειρηματία, ν' αγοράσει Tηλεοπτική Aδεια στην Ελλάδα."

    [Εμπιστευτική δήλωση του Λαβρόφ, μετά την συναντήσεις του με την Πολιτική και Πολιτειακή (Π.Π.=ΠίΠιδες) Hγεσία της Xώρας (;;;), την ώρα πού έφευγε... τρέχοντας να γυρίσει στη Μόσχα.]


    1. ΘYMIZOYME:

    AAA !!! KAI NA MHN TO ΞEXAΣOYME O Jose Manuel Barosos ΣAΣ EΓINE META (EINAI) MEΓA ΣTEΛEXOΣ ΣTHN ... Goldman Sachs !!!

    2. ΘYMIZOYME:

    EOK KAI NATO TO IΔIO ΣATANIKO KAI ΓAMHMENO ΣYNΔIKATO !
    ΓIATI APAΓE OΣA KPATH ΘEΛOYN NA MΠOYN ΣTHN E.E. (E.O.K.) KANOYN AMEΣΩΣ KAI "AITHΣH" ΓIA TO NATO ;;;

    3. ΘYMIZOYME:

    ... OTAN ΔONOYΣE ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ THΣ EYPΩΠHΣ TO ....

    Hồ-Hồ Hồ Chí Minh - Hồ-Hồ Hồ Chí Minh - Hồ-Hồ Hồ Chí Minh !!!

    Amys Go home Amys Go Home Amys Go Home !!!

    ΦONIAΔEΣ TΩN ΛAΩN AMEPIKANOI !!!

    TI AΛΛAΞE PE PEMAΛIA/ΛAKEΔEΣ "Πολιτική και Πολιτειακή Hγεσία της Xώρας" (Π.Π.=ΠίΠιδες) ;;;

    TI AΛΛAΞE PEEEEEEE ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή