Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές εισέβαλαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων


Επεισοδιακά ξεκίνησε η 82η Σύνοδος Πρυτάνεων που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με φοιτητές από τους συλλόγους των τμημάτων χημείας, φιλολογίας, ψυχολογίας και αρχιτεκτονικής εισέβαλαν στο χώρο της Συνόδου φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά του υπουργού Παιδείας ,Νίκου Φίλη, αναφορικά με την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Η σύνοδος είναι προγραμματισμένο να γίνει υπό την προεδρία της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ωστόσο μετά τις εξελίξεις δεν αναμένεται να προσέλθει. 
Νωρίτερα, Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης που έχει και την οργανωτική ευθύνη της Συνόδου, προσπάθησε να μιλήσει με τους φοιτητές, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μάλιστα έγραψε σε ένα χαρτί «Ζητώ να ακουστώ για δέκα δευτερόλεπτα», δείχνοντας το στις κάμερες προκαλώντας την οργή των φοιτητών, που του άρπαξαν βίαια το χαρτί, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές παραμένουν στην αίθουσα και δεν προτίθενται να αποχωρήσουν καθώς ζητούν τη ματαίωση της Συνόδου.


Πηγή: Thessnews http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/thessalonikh-foithtes-eisevalan-sth-sunodo-twn-prytanewn.4318064.html

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/thessalonikh-foithtes-eisevalan-sth-sunodo-twn-prytanewn.4318064.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου