Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του Alpha, Δ. Κοντομηνά, για φοροδιαφυγή

Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του Alpha, Δ. Κοντομηνά, για φοροδιαφυγή

Νέο δικαστικό μέτωπο ανοίγει για τον επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος σύντομα θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Σε βάρος του προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μετά τις διαφορές που εντοπίστηκαν ανάμεσα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τα εισοδήματα που έχει δηλώσει στην Εφορία για την περίοδο 2006-2008.


Οι κατηγορίες σε βάρος του οι οποίες αφορούν φοροδιαφυγή περίπου 48 εκ. ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος συνδέονται με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς με βάση τα στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε, ενώπιον των εισαγγελέων, τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Επικαλέστηκε μάλιστα την προσφυγή του στη Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση. Ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του κ. Κοντομηνά που έχει παραπεμφθεί να δικαστεί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είχε εκδοθεί εντολή δέσμευσης για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ.

Η απάντηση του Δ. Κοντομηνά


Προσπάθεια στοχοποίησής του, στην οποία εντάσσεται η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για φοροδιαφυγή, καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Δ. Κοντομηνά:

«Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής.

1. Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα LAGARDE (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ΕΥΡΩ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό. 

2. Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου.

3. Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ. 

Δημήτρης Κοντομηνάς»


http://www.zougla.gr/greece/article/piniki-dioksi-ston-proedro-tou-alpha-d-kontomina-gia-forodiafigi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου