Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Επίθεση Τραμπ κατά Ομπάμα: Είναι ο ιδρυτής του ISIS



Λίγες μόλις ώρες μετά την εμπρηστική δήλωση που χαρακτηρίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα ως "απειλή δολοφονίας" της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο αντίπαλός της, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, ρίχνει ξανά "λάδι στη φωτιά" των αμερικανικών εκλογών.
AdTech Ad

Αυτή τη φορά, ο Τραπ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι ο "ιδρυτής του ISIS", κι ότι οι τζιχαντιστές τον "τιμούν". "Το ISIS τιμά τον πρόεδρο Ομπάμα. Είναι ο ιδρυτής του ISIS. Ίδρυσε το ISIS" είπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Φλόριντα.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να τοποθετήσει στο ίδιο κάδρο και την Χίλαρι Κλίντον, την οποία αποκάλεσε "συνιδρυτή" του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. .
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν σε πολλές περιπτώσεις λοιδορήσει τον κ. Ομπάμα για την εξωτερική πολιτική του στη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας τον ότι έχει υποτιμήσει τον κίνδυνο που εγείρει το Ισλαμικό Κράτος, κι ότι με τους χειρισμούς του ενισχύει τους τζιχαντιστές. Ο κ. Τραμπ ωστόσο έχει σε πολλές περιπτώσεις φτάσει στο σημείο να υπονοήσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι θετικά διακείμενος απέναντι στους τρομοκράτες. Αυτή τη γραμμή ακολούθησε και κατά την ομιλία του στη Φλόριντα, όπου σε πολλές περιπτώσεις επισήμανε το δεύτερο όνομα του Δημοκρατικού προέδρου, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα.
Η νέα επίθεση Τραμπ έρχεται μία ημέρα αφού προκάλεσε αίσθηση αφήνοντας υπονοούμενα ότι οι κάτοχοι όπλων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να σταματήσουν την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/epithesh-tramp-kata-ompama-einai-o-idryths-toy-isis.4211294.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου