Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ας κρατήσουμε αυτή την πληροφορία

Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος

Κώστας Βάρναλης

Δεν θα συμμεριστούμε την ευφορία που δείχνει να επικρατεί σε κάποιους χρήστες του διαδικτύου για τον αποκλεισμό του Mega από τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.


Η ουσία είναι ότι με αφορμή την δημιουργία ενός καινούργιου τηλεοπτικού πεδίου, ξαναμοιράζεται η τράπουλα και παρασκηνιακά στήνεται ένα νέο σκηνικό διαπλοκής έχοντας αυτή την φορά κύριο παίχτη τον Σύριζα.

Δεν θα σταθούμε σ’ αυτό το γεγονός αλλά θα σας μεταφέρουμε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αφού πρώτα παραθέσουμε το εύστοχο σχόλιο του  Γραφείος Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: 
«Το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά και η δημιουργία ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και τα νέα “τζάκια” του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ο βασικός στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος φυσικά δεν αλλάζει ακόμα κι αν διευρυνθεί ο αριθμός των αδειών, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη.
Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου “διαπλεκόμενο”, αντιδραστικό, εχθρικό προς την αντικειμενική ενημέρωση του λαού, όπως και το σημερινό, αφού τα κανάλια και οι συχνότητες θα εξακολουθούν να ανήκουν στους μεγάλους επιχειρηματίες».

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει δηλαδή ποιος απ’ του καπιταλιστές –Αλαφούζος, Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς, Μαρινάκης, Βρυώνης κλπ- θα πάρει άδεια, που φυσικά θα προέρχεται από παρασκηνιακό αλισβερίσι με την κυβέρνηση.

Σημειώστε πάντως μια πληροφορία. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Αυτός έχει αριστερές καταβολές, υπήρξε εκδότης της εφημερίδα «Πρώτη» -ήταν το έντυπο που έστρωσε το δρόμο για την συγκυβέρνηση Ν.Δ –Συνασπισμού. Μια πονεμένη ιστορία που ίσως κάποτε πρέπει να μιλήσουμε αναλυτικά- και έχει ιδιαίτερες σχέσεις εδώ και δεκαετίες με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
Στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί και σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις. Αυτός λοιπόν ο τύπος ήδη έχει «καπαρώσει» μια άδεια τηλεοπτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας και σαν αντάλλαγμα θα χρηματοδοτήσει την έκδοση ημερήσιας ή βδομαδιάτικης εφημερίδας η οποία θα διευθύνεται από πασίγνωστο Συριζαίο δημοσιογράφο ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ.

Ας κρατήσουμε αυτή την πληροφορία και σύντομα θα δούμε αν επαληθευτεί.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_61.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου