Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

(Τρώνε τον Κουρουμπλη για χάρη των Μπόμπολα/ΤΟΞΟΤΗ/ξένων σκουπιδονερουλάδων; Διάδοχος ο ορισμός της ανικανότητας;... Και... Ποια εφημερίδα και ποιας αριστεράς; Μια απαξιωμένη από το λαό φυλλάδα, πεδίο εξάσκησης του αθλήματος της λασπομαχίας και του ευγενούς σπορ της ανθρωποφαγίας)! Επίθεση «Αυγής» κατά Κουρουμπλή και Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών


Σφοδρή σύγκρουσηη έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας «Αυγή» και της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών με αφορμή τα δημοσιεύματα για τον Πύρρο Δήμα και την άρση βαρών.
Μάλιστα, σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα απαντά και στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «μικρόψυχα» δημοσιεύματα, σημειώνοντας: «Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά».

Είχε προηγηθεί η σκληρή απάντηση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στα δημοσιεύματα. Στην ανακοίνωση αναφερόταν: “H EOAB, στους μέχρι τώρα ανεξήγητους και αήθεις χαρακτηρισμούς εις βάρος τόσο του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, όσο και του ιστορικού αθλήματος της Άρσης Βαρών, επέλεξε να αφήσει διακεκριμένες προσωπικότητες και φορείς του ελληνικού αθλητισμού να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Σήμερα με αφορμή νέο δημοσίευμα, στο οποίο μαζί με υποδείξεις, στην Ολυμπιονίκη μας Κατερίνα Στεφανίδη επανέρχεται με απαξιωτικές αναφορές για την Άρση Βαρών και τους «αρσιβαρίστες» , η ΕΟΑΒ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή αναφορά της αγωνιστικής δραστηριότητα του Πύρρου Δήμα.
Μοναδικός μας στόχος ν` αποκατασταθεί η αλήθεια, που δυστυχώς η εφημερίδα Αυγή με το περιεχόμενο του άρθρου της «τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;», απέκρυψε επιμελώς.
Δίνουμε στη δημοσιότητα την αγωνιστική δραστηριότητα του Πύρρου Δήμα από το 1991 που ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες μέχρι και το 2004 που ολοκλήρωσε τη μεγάλη του πορεία και προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης 1992 και της Ατλάντα 1996 συμμετείχε σε 19 διοργανώσεις. Μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα 1996 και του Σίδνεϊ 2000 σε εννέα (9) διοργανώσεις και μεταξύ του Σϊδνεϊ 2000 και της Αθήνας 2004 σε τέσσερις (4) διοργανώσεις.
Ο Πύρρος Δήμας στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, ενώ αντιμετώπισε σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι τον οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργείο, με το μεγάλο αγωνιστικό του πάθος κατάφερνε να ξεπερνά τους τραυματισμούς και ν` αγωνίζεται, προκειμένου να προσφέρει χαρά στους Ελληνες, αλλά και να σηκώνει τη σημαία της Ελλάδας όσο πιο ψηλά μπορούσε.
Μαζί με τις συμμετοχές του Πύρρου Δήμα θα αναφέρουμε και τα μετάλλια που κέρδισε με την ελπίδα ότι δεν θα αμφισβητηθούν κι αυτά:
Τρία χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες
Έξι χρυσά 2 αργυρά και 4 χάλκινα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα
Τρία χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».
Αυγή: «Η σιωπή φρονιμότερη της υποκρισίας»
ΆΜΕΣΗ ήταν η απάντηση από την «Αυγή» που με άρθρο της με τίτλο «Η σιωπή φρονιμότερη της υποκρισίας», στο οποίο γίνεται λόγος για «προκλητική» ανακοίνωση της ΕΟΑΒ, αναφέρεται:
“Αν νομίζουν ότι η «Αυγή» θα σιωπήσει και θα «νομιμοποιήσει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η δε “Αυγή” θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς…”
Η Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) εξέδωσε χθες βράδυ μια ανακοίνωση με «μοναδικό στόχο να αποκατασταθεί η αλήθεια που δυστυχώς η εφημερίδα ‘Αυγή’, με το περιεχόμενο του άρθρου της ‘τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές στα τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας’, απέκρυψε επιμελώς».
Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας είναι στην κυριολεξία προκλητική για δύο λόγους:
α) Διότι, ενώ αναφέρει ως δήθεν στόχο “την αποκατάσταση της αλήθειας”, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Πύρρο Δήμα και αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη στο βασικό ερώτημα του περίφημου άρθρου συνεργάτη της εφημερίδας: “Πού χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της ελληνικής άρσης βαρών, την οποία είχαμε ονομάσει ντριμ τιμ για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων”.
Σε πολλά δε σημεία το εν λόγω άρθρο, που παρεμπιπτόντως έφερε τον τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό» και όχι αυτόν που υπαινίσσεται η ΕΟΑΒ, αναφερόταν στο «σύστημα» ή τη «βιομηχανία εισαγωγής και κατασκευής πρωταθλητών». Εμφανώς, άρα, στόχος της ΕΟΑΒ διά της ανακοινώσεως είναι η απόκρυψη της αλήθειας διά της διολισθήσεως σε… εύκολα θέματα.
β) Διότι η ΕΟΑΒ είναι η επίμαχη ομοσπονδία, η πέτρα του σκανδάλου που όσο δόξασε την Ελλάδα διά των επιτυχιών των αθλητών, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο την ντρόπιασε με το σύστημα ντόπινγκ που -δυστυχώς γι’ αυτήν και όλους- αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και άρα κάτι περισσότερο θα γνωρίζει από εμάς τους αδαείς και θα περιμέναμε να προσφέρει στην “αποκατάσταση της αλήθειας” κάτι περισσότερο από την παράθεση των αγωνιστικών συμμετοχών του Π. Δήμα. Εικάζουμε δε ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν είναι ουρανοκατέβατη στον χώρο θα γνωρίζει κάπως τα τότε πεπραγμένα των έσω. Ή όχι;
Ομολογούμε ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας. Όμως διαπιστώνουμε ότι τελικώς έχουν φροντίσει να γεμίσουν το ποτήρι όλοι εκείνοι που με τον έναν ή άλλον τρόπο συμμετείχαν επί δεκαετίες στο πολιτικό ντοπάρισμα των Ελλήνων και ξεφούσκωσαν πολιτικά όταν οι μέθοδοί τους αποκαλύφθηκαν και καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό.
Αν νομίζουν ότι η «Αυγή» θα σιωπήσει και θα «νομιμοποιήσει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η δε «Αυγή» θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς.
Εν κατακλείδι, μια παράκληση προς οποιονδήποτε θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα: Άκουσε τίποτε για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο; Γνωρίζει οι αθλητές ποιας χώρας έχουν τα περισσότερα κρούσματα ντόπινγκ και πώς το εξηγεί; Ποιες προπονητικές μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι «ανατολικοί» για τις επιτυχίες τους και ιδιαίτερα οι Ανατολικογερμανοί στην κολύμβηση; Τι απάντησε ο Σγουρός στις εκκλήσεις Ιακώβου να εμφανιστεί και να πάρει θέση για την «ντριμ τιμ» της άρσης βαρών; Γνωρίζει κάτι για τη «φαρμακαποθήκη» Τζέκου;
Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά”.
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/epithesi-avgis-kata-kouroumpli-kai-omospondias-arsis-varon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου