Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

(Να το πολιτικό αληθινό φως)! Κουρουμπλής σε Γεννηματά: Να συγκυβερνήσουμε με απλή αναλογική


Ευθεία πρόσκληση στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, να πει το «ναι» στην απλή αναλογική προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια ευρεία προοδευτική κυβέρνηση απεύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση που διατήπωσε εκτός Βουλής η Φώφης Γεννηματά για «πάγωμα» του εκλογικού νόμου αντιπροτείνοντας να συνταχθεί με το αίτημα για απλή αναλογική. Ο κ. Κουρουμπλής απεύθυνε, μάλιστα, ευθεία πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι έχει παρέλθει η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων. «Το ζητούμενο είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση; Ή είναι η συμμετοχή σας σε μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα συγκροτήσει ένα ευρύτερο πολιτικό μέτωπο που θα συστρατεύσει πολύ περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις για να λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα;» ρώτησε ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσει τη στάση του που είναι μέχρι στιγμής κατά της απλής αναλογικής. «Θα είναι πάρα πολύ αυστηρός ο ιστορικός του μέλλοντος απέναντι σε αυτές τις επιλογές» είπε καυτηριάζοντας την αρνητική ψήφο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Ποταμιού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής θα ανοίξει ο διάλογος για την ψήφο των ομογενών και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. «Θα το κάνουμε. Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια» δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/koyroymplhs-se-gennhmata-na-sygkyvernhsoyme-me-aplh-analogikh.4168278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου