Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

(Ο Μπόμπολας προτιμά να δικαστεί από την "αριστερή" Κυβέρνηση της Ελλάδας παρά από την δεξιά της Κύπρου - και η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη τον... άκουσε)! Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Κύπρο ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Κύπρο ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Τι είπε ο εκ των δικηγόρων του κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Όχι» στην έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο είπε με απόφασή του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, απορρίπτοντας το αίτημα των δικαστικών αρχών της Κύπρου που ζητούσαν την έκδοση του επιχειρηματία στη Μεγαλόνησο.


Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας έκρινε ότι ο Λ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο σχετικά με τη γνωστή υπόθεση με μίζες που φέρεται να δόθηκαν ώστε να ευνοηθεί η εταιρία του στα έργα του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λεμεσό.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης – αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες – στη κρίση των μελών του δικαστηρίου φέρεται πως μέτρησε το βασικό επιχείρημα που προέβαλαν οι συνήγοροι του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Πολύχρονης Τσιριδης, Ηλιας Αναγνωστοπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι οι πράξεις τις οποίες οι δικαστικές αρχές της Κύπρου αποδίδουν στον επιχειρηματία έχουν τελεστεί στην Αθήνα και όχι στην Κύπρο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τους συνηγόρους, ο Λ. Μπόμπολας θα πρέπει να δικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη.


Ο εκ των δικηγόρων, κ. Mιχάλης Δημητρακόπουλος
Επιπλέον, το συμβούλιο Εφετών προχώρησε και στην άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο οποίος είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία. Παράλληλα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί αν ο κ. Μπόμπολας έχει τελέσει τα αδικήματα που του αποδίδονται από τις Κυπριακές αρχές.

Από την πλευρά του ο Λ. Μπόμπολας, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι κυπριακές αρχές και έχει υποστηρίξει ότι οι δωροδοκίες δεν είχαν την έγκρισή του, όπως του είχαν καταλογίσει οι δικαστικές αρχές της Κύπρου.

Λευκωσία: Εξετάζει άλλα μέτρα για τον Μπόμπολα

O Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα για μη έκδοση του επιχειρηματία Λ. Μπόμπολα ανέφερε πως θα αναμένει το πλήρες κείμενο της απόφασης με το σκεπτικό για καθορισμό των επόμενων μας βημάτων.

Οι κυπριακές διωκτικές Αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση του κ. Μπόμπολα στην Κύπρο σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση που αφορά σκάνδαλο με μίζες στα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων που διατηρεί η εταιρεία Helector του ομίλου Μπόμπολα.
Εναντίον του κ. Μπόμπολα διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία, δόλια ιδιοποίηση ή τήρηση ψευδών λογαριασμών, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στη βάση του νέου κατηγορητηρίου έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.


http://www.protothema.gr/greece/article/581329/to-dikastirio-apofasise-na-min-ekdothei-stin-kupro-o-leonidas-bobolas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου