Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ

Αξιολόγηση: Εβδομάδα Παθών και αιματηρών συμβιβασμών

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ... ΑΔΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον η χώρα μας, η οποία καλείται να δρομολογήσει άμεσα και μέσα στις επόμενες ημέρες εξαιρετικά επαχθείς συμβιβασμούς με τους δανειστές, γεγονός που συνεπάγεται περισσότερες «μεταρρυθμίσεις» και δραστικές περικοπές.
Ο απόηχος της συνεδρίασης του Eurogroup στο Άμστερνταμ βρίσκει για ακόμη μία φορά τη χώρα σερνόμενη από τις επιταγές των Θεσμών και την ανύπαρκτη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία δείχνει να επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς λάθη με εκείνα που είχε κάνει και το 2015: Υπόσχεται και δεσμεύεται για πολλά και εν συνεχεία διαψεύδεται και αναιρείται από τις άνωθεν εντολές της «ανώτατης μνημονιακής αρχής».
AdTech Ad
Η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά από αύριο (25/04/2016) είναι «εβδομάδα αποφάσεων στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πόκερ», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το τηλεγράφημα του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa.
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, «τα ταμεία στην Ελλάδα έχουν αδειάσει για άλλη μία φορά», κάτι που ανέφερε από το Άμστερνταμ προχθές, Παρασκευή (22/04/2016) και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι «η ρευστότητα είναι προφανώς οριακή».
Σύμφωνα, πάντα με το dpa, «μόνον τον Ιούλιο η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,7 δις ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κουαρτέτο ήρθε για να μείνει: Την προηγούμενη φορά κάθισε 80 χρόνια! (Pics)

Το κουαρτέτο ήρθε για να μείνει: Την προηγούμενη φορά κάθισε 80 χρόνια! (Pics)

Τελεσίγραφο στην Αθήνα
Κατά τα λοιπά, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει διορία έως και τη Μ. Τετάρτη να περάσει από τη Βουλή και να ψηφίσει τα ύψους 3,5 δισ. ευρώ προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές.
«Σε περίπτωση που σημειωθεί επαρκής πρόοδος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Το πολυσυζητημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων ύψους 5 δισ. ευρώ που προβλέπει και περικοπές συντάξεων θεωρείται, αντιθέτως, σχεδόν συμφωνημένο», υπογραμμίζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το ζητούμενο είναι πλέον τι θα πράξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καλείται ταυτόχρονα με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, να περάσει από τις «συμπληγάδες» της Βουλής και το πακέτο των πρόσθετων προληπτικών μέτρων.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση θα περάσει πολύ δύσκολη κατά την εβδομάδα που ξεκινά, γεγονός που οδηγεί μοιραία σε ένα νέο κύκλο πολιτικής και οικονομικής αστάθειας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/690806/axiologisi-evdomada-pathon-kai-aimatiron-symvivasmon#ixzz46m4MnxW4



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου