Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΜΕΤΑ: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία

1 mai kasachstan 450

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου για τη μεταφορά της ημέρας της Πρωτομαγιάς από την Κυριακή, που φέτος συμπίπτει με την πρώτη ημέρα του Πάσχα, στην Τρίτη 3 Μάη (τρίτη μέρα του Πάσχα), και μάλιστα να τη χαρακτηρίσει και σαν αργία, το ΜΕΤΑ θέλει να σχολιάσει τα εξής:

1. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, για να μεταφερθεί άλλη μέρα, αλλά απεργία και ημέρα αγωνιστικής μνήμης των εργαζομένων όλου του κόσμου για να τιμηθούν τα θύματα της εργατικής τάξης, στην πολύχρονη και διαρκή πάλη για την κοινωνική της απελευθέρωση, αλλά και ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης για την αντιμετώπιση της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν και για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της, κυρίως της ανεργίας, της λιτότητας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της συρρίκνωσης των εργασιακών και κοινωνικών της δικαιωμάτων.
2. Ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στη μεταφορά της Πρωτομαγιάς, μονομερώς και χωρίς καμιά ενημέρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να τιμηθεί μια ημέρα, για την οποία το λόγο, πρωτίστως, τον έχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.
3. Μας προκαλεί επίσης εντύπωση το γεγονός πώς μεταφέρεται μια «αργία», για να γιορταστεί άλλη ημέρα, όταν είναι γνωστό ότι καμιά άλλη ημέρα αργίας δεν μεταφέρεται, αν συμπέσει με μη εργάσιμη ημέρα!
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να παρατείνει τις πασχαλινές ημέρες διακοπών και αργίας, γιατί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τις ημέρες της μεγάλης εβδομάδας -κατά πάσα πιθανότητα- θακατατεθεί και θα ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η σφαγή των συντάξεων και η ανατροπή του εναπομείναντος δημόσιου, κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
Το ΜΕΤΑ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να μην αποδεχτούν τη «γαλαντόμα» προσφορά της κυβέρνησης και να ορίσουν οι ίδιες πώς και ποια ημέρα θα τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά.
Από το γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 29-03-16
http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/an_meta/19936-meta290316-19936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου