Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

(Αυτά συμβαίνουν με τους Τσιπραίους στα τέσσερα)! Έχασε την μάχη και καταρρέει με γοργούς ρυθμούς η αγελαδοτροφία στην Ελλάδα.

tsipras-sima-nikis-630
Καθώς η κυβέρνηση έχασε την μάχη με τους  ξένους για το Γάλα, υιοθετώντας πλήρως την ανθελληνική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ από το καλοκαίρι του 2015  καταρρέει και η αγελαδοτροφία στην Ελλάδα. Αιτία το γεγονός  της   επιμήκυνσης  της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες αρχικά  και στη συνέχεια σε πάνω από 11 μέρες.
Από το περασμένο καλοκαίρι έρχεται  πλέον άφθονο φρέσκο γάλα (αρμεγμένο το προηγούμενο βράδυ)   από γειτονικές Βαλκανικές χώρες αλλά και από την Αυστρία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, σε τιμές των 32 και 33 λεπτών το κιλό, όταν οι τιμές στον Έλληνα παραγωγό είναι στα 42 με 43 λεπτά το κιλό, ενώ κάτω από τα 40 οι μονάδες τους δεν είναι βιώσιμες. Παρολο που τα προηγούμενα χρόνια οι ανάγκες για την εγχώρια κατανάλωση αλλά και παραγωγή λόγω των εξαγωγών γιαουρτιού έχει ανέβει στους 1,3 με 1,4 εκατομμύρια τόνους, η παραγωγή από τους 700.00 τόνους πριν από λίγα χρόνια έχει πέσει δραματικά κάτω από τους 500.000 τόνους…  Ο κλάδος  οδηγείται σε οριστική απόσυρση και το ελληνικό φρέσκο αγελαδινό γάλα, με εξαίρεση τις συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες, θα έχει αντικατασταθεί πλήρως από εισαγόμενο. Αμέσως μετά ακολουθεί η προβατοτροφία , αφού η κατοχύρωση της φέτας είναι στην κυριολεξία στον αέρα, καθώς πλέον άρχισε να την παράγει ακόμη και η Κίνα χρησιμοποιώντας τη διακριτική ονομασία ενός υποτίθεται προστατευόμενου προϊόντος Ονομασίας προέλευσης… Τα ίδια συνέβησαν παλαιότερα με την Ζάχαρη με το Καπνό  τα ίδια  γίνονται με το λαδί  επιτρέποντας την εισαγωγή αφορολογήτου τυνησιακού ελαιολάδου  τα ίδια έγιναν  την αλιεία με την παράγωγη τροφίμων και τα πορτοκάλια.

 http://papaioannou-giannis.net/2016/03/27/%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AD%CE%B5%CE%B9/

1 σχόλιο:

  1. ΣHMEPINO ΘEMA: H ΠOYΛHMENH ΠAPAMYΘA !

    "Η Aποικία Xρέους" κατά Νίκο Κοτζιά, που ME TAΠEINH YΠOTEΛH YΠOTAKTIKH KAI YΠOΔOYΛH EYλάβια πλέον Yπηρετεί …!

    Τα όσα Yποστήριζε τότε, Aποδεικνύουν ότι ξέρει καλά τι κάνει και ΠOIOYΣ KAI TI Yπηρετεί !

    Tο Βιβλίο του Νίκου Κοτζιά "Ελλάδα Aποικία Xρέους, Eυρωπαϊκή Aυτοκρατορία και Γερμανική πρωτοκαθεδρία", Εκδόσεις Πατάκη, 2013.

    Τα όσα Yποστήριζε τότε –Aντιπολιτευόμενος την Aποικία Xρέους- ΣHMEPA τα YΠηρετεί KAΛHTEPA AΠO TOYΣ "AΛΛOYΣ" ΠOY OI "AΛΛOI" EINAI OI ... IΔIOI ! OΛOI TOYΣ TO IΔIO EINAI ΔIOTI EXOYN TON IΔIO EΦENTH TOYΣ AΠOIKIOKPATEΣ !

    AΛΛA AΣ ΘYMHΘOYME TI EΛEΓE O XAPIΛAOΣ TOΣO ΓIA TON NIKO OΣO KAI ΓIA TON MIMAKO ! ΠPAΓMATI ΠOY XAΘHKE AYTH H ΨYXH ;;

    AΛΛA ΠANTOTE AYTO TO ΣAΠIO ΣYΣTHMA AΓOPAZE MIΣOTIMHΣ (TΩN 30 APΓYPIΩN ΔHΛAΔH 15 APΓYPIA !)) THΣ ΣYNEIΔHΣEIΣ OΛΩN ! KAI TΩN APIΣTEPΩN !
    ΓIAYTO NIKOΛAKH ΣTA ΣKOTEINA ΔΩMATIA THΣ YΠEPEΘNIKHΣ EΛIT NA TO ΠAIZEIΣ "APIΣTEPOΣ" OXI ΣE MAΣ ! TO IΔIO IΣXYEI KAI ΓIA TON Alex TO AMEPIKANAKH !!!


    KAI NIKO MAΘE ΠPΩTA AΠO ΓEPMANIKH ΠOΛITIKH KAI ... ΓPAΦE BIBΛIA META !! O.K. ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή