Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

(Το γερμανικό ληστρικό κεφάλαιο - ιδιαίτερα αγαπητό στους Μπόμπολα και Κατρή - προχωρά μόνο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά)! Εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου οι πέντε για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου οι πέντε για την υπόθεση ΣΑΠΑ


Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να  προσαχθούν σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου
Πρόκειται για τους Γιώργο Μιχαηλίδη, Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιο Ευσταθίου, Βάσο Βασιλείου και Γιώργο Σιαηλή για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Στην σημερινή δικάσιμο θα συνεχιστεί η κατάθεση του πολιτικού μηχανικού με σαράντα χρόνια εμπειρίας , Χαράλαμπου Στυλιανίδη εμπειρογνώμονα που έκανε εκτίμηση της προσφοράς που αφορά το Βιολογικό σταθμό στην Πάφο, την οποία είχε υποβληθεί και κατακυρώσει  για την α’ φάση του έργου η Γερμανική εταιρεία AWATECH, για να διαφανεί κατά πόσο έγιναν παρατυπίες ή όχι.
Ακολούθως αναμένεται να καταθέσει ο επικεφαλής των ανακρίσεων στην υπόθεση ΣΑΠΑ  υπαστυνόμος Ελευθέριος Κυριάκου.
Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέως Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλλικίδη ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας πολιτικού μηχανικού Χαράλαμπου Στυλιανίδη.
Ο Στυλιανίδης στο δικαστήριο είπε πως κλήθηκε με αυτή του  την ιδιότητα του από τον Γενικό Ελεγκτή για να κάνει αυτή την έρευνα.
Παραδέχτηκε  ότι για την έρευνα του στηρίχθηκε στους φακέλους που του έδωσαν από τον ΣΑΠΑ.
Το δικαστήριο όρισε την συνέχιση της διαδικασίας για σήμερα 21 και αύριο  22 Μαρτίου 2016 για συνέχιση της διαδικασίας.
Διέταξε επίσης, όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.
Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπούν οι Α’ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

http://cyprustimes.com/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/2016/03/21/%CE%B5%CE%BA-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου