Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ: O ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

(Σαβ. 20/2/16 - 18:06)              
Αρκετοί λένε ότι η Βρετανία, με τις εξαιρέσειςπου ''πέτυχε'' από τις ευρωενωσιακές ρυθμίσεις, θα είναι ''λίγο μέσα και πολύ έξω'' από την ΕΕ, ενώ αρκετοί άλλοι ισχυρίζονται το αντίστροφο, ότι θα είναι ''πολύ μέσα και λίγο έξω''.  
Το φρενοκομείο της ΕΕ έδρασε πάλι με ακόμα πιο παράλογο τρόπο.  

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε διάπλατα. Από δω και μπρος τα μέλη της ΕΕ, ιδίως τα πιο ισχυρά και αντιδραστικώς παράδοξα, θα μπορούν να ζητούν, κατά το δοκούν, τις δικές τους εξαιρέσεις και μάλιστα τις πλέον αντιδραστικές και ανορθόδοξες.  
Η νεοφιλελεύθερη απολυταρχική ΕΕ επιβεβαιώνει πλήρως ότι ακολουθεί μια όλο και πιο παρακμιακήπορεία και εμφανίζει κωμικοτραγική εικόνα διάλυσης.  
Ο ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ
Ο ηγετικός θίασος της ΕΕ δίνει συνεχώς και αδιαλείπτως κακόγουστες παραστάσεις.  
Σε αξιοθρήνητο παρατρεχάμενο αυτού του θιάσου έχει, δυστυχώς, μετατραπεί ο Αλ. Τσίπρας, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία διαλύεται, η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται και ετοιμάζονται νέα σκληρότατα μέτρα.  
Την ίδια ώρα, που η Ελλάδα έχει μετατραπεί στο μέγα θύμα των βρώμικων πολιτικών της ΕΕ τόσο στον οικονομικό – κοινωνικό τομέα όσο και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Αλ. Τσίπρας κινείται περίπου ως ''τρυφερός μαϊντανός'' της Μέρκελ και του Ολάντ, ενώ κάποιοι παρατηρητές του αποδίδουν κάποιο ρόλο μεταξύ του απαραίτητου άλλοθι, του πρόθυμου διεκπεραιωτή και ''χρήσιμου ηλίθιου'' για την προώθηση των επιλογών του Γερμανικού κατεστημένου με το Γαλλικό κανίς του, απέναντι στην Ελλάδα.  
Το ευρωπαϊκό κατεστημένο των Μέρκελ – Ολάντ και του σκληρού πυρήνα των ευρώ – δεξιό –σοσιαλιστών, ως ανταμοιβή των πολύτιμων υπηρεσιών που του  προσφέρει ο Αλ. Τσίπρας, τον ανταμείβει με ''δούλεμα'' μέσω κακόγουστων ειρωνικών επαίνων.  
Διότι μόνο ως ''δούλεμα'' μπορεί να εκληφθεί η ''παραχώρηση'' προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά από απειλή ''veto'' (!) του τελευταίου στις Βρετανικές εξαιρέσεις (!), ότι τα ελληνικά σύνορα θα μείνουν ανοικτά καμιά δεκαπενταριά μέρες!!!  
Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε πολύ βολικό ''κλοτσοσκούφι'' για τους κυρίαρχους κύκλους της παρακμάζουσας ΕΕ.  
Και όσο ο Αλ. Τσίπρας θα γίνεται δέκτης απίστευτης ''κλοτσοπατινάδας'', τόσο θα προκαλεί ειρωνικά σχόλια, όταν για να διασκεδάσει την ταπεινωτική και εξευτελιστική για τη χώρα πολιτική του, λέειπομπωδώς και ανέξοδα στη Βουλή ότι καμιά πρόκληση από ανεύθυνους γραφειοκράτες τωνΒρυξελλών δεν θα μείνει αναπάντητη!  
ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η Ελλάδα εκβιάζεται στο όνομα της παραμονής στο ευρώ, να αποδεχθεί την οικονομικοκοινωνικήεξαθλίωση.    
Εκβιάζεται, επίσης, η χώρα μας στο όνομα της παραμονής στη Σέγκεν, να δεχθεί τη μετατροπή της σεστρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.  
Την ίδια ώρα, ακόμα, η κυβέρνηση συνηγορεί, στο όνομα της ευρωπαϊκής και ατλαντικήςνομιμοφροσύνης και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στα τετελεσμένα της συμφωνίας Μέρκελ – Νταβούτογλου για την εμπλοκή του ΝΑΤΟστο Αιγαίο.  
Είναι γελοίο και ανόητο να συνεχίζει να υποκύπτει η εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα σε όλες τις ευρώ σκληροπυρηνικές απαιτήσεις , που γίνονται όλο και πιο αντιδραστικές και εξευτελιστικές.  
Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει και να έχει μάλιστα προοπτική, εκτός ευωζώνης και εκτός Σέγκεν, όπως και η περιοχή μας θα είναι πολύ πιο ασφαλής, χωρίς να ''σώζει'' τους πρόσφυγες καιμετανάστες το ΝΑΤΟ.  
Αντίθετα, η ευρωζώνη, η Σέγκεν, η ΕΕ και οι πόλεμοι θα είναι δύσκολο να επιβιώσουν χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας.  
Η χώρα μας χρειάζεται στρατηγική και αποφασιστική απάντηση, με σχέδιο στους εκβιασμούς, τιςαπειλές και τα τετελεσμένα. Χρειάζεται, όμως, γι' αυτό, να απαλλαγεί από τις μνημονιακέςκυβερνήσεις και φυσικά από τα μνημόνια τους. Νέες και παλιές. Παλιά και νέα!
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Σάββατο 20 Φεβρουαρίουυ 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23542:tsipras-paratrexamenos&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου