Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ριζοσπάστης για "κατέβασμα" της παράστασης «Ισορροπία του Nash» (Βίντεο)


Αποφάσισε τελικά ο «Ριζοσπάστης» να αναφερθεί  στο πρόωρο «κατέβασμα» από το Εθνικό Θέατρο της παράστασης: «Ισορροπία του Nash». Διαβάσουμε, λοιπόνένα τυπικότατο ειδησεογραφικό μονόστηλο. Περιγράφει απλώς τα γεγονότα που προηγήθηκαν  ώστε αυτό το θεατρικό έργο να γίνει παρελθόν. Προφανώς ο «Ριζοσπάστης» δεν θεωρεί σκόπιμο να τοποθετηθεί σ’ αυτό το γεγονός. Απλώς σημειώνει ότι σ’ αυτή την εξέλιξηυπήρξαν «αντιδράσεις  που κάνουν λόγο για λογοκρισία».  Μάλιστα.


Παραθέτουμε ασχολίαστο το κείμενο του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ προσθέτοντας μόνο ένα βίντεο στο οποίο η σκηνοθέτης της παράστασης Πηγή Δημητρακολούλου αναρωτιέται αν «θα χειραγωγούν οι ξένες Πρεσβείες το θέατρο».


Κατέβηκε, νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο, η παράσταση «Ισορροπία του Nash», που ανέβασε η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Στην παράσταση περιέχονταν αποσπάσματα και από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Σε ανακοίνωσή του το Εθνικό, αιτιολογώντας την απόφαση του να κατέβει το έργο νωρίτερα (οι παραστάσεις ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 31/1), επικαλείται αντιδράσεις ακραίων κύκλων που εξέφρασαν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κοινού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων, αλλά και το γεγονός ότι η συνέχιση του έργου θα δημιουργούσε στρεβλή εντύπωση σε σχέση με τις στοχεύσεις του.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την «ομάδα συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας "ΩΣ ΕΔΩ"». 

Μάλιστα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η συγκεκριμένη ομάδα στις 26 Γενάρη, αναπαράχθηκε μέσω Twitter και από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Επίσης, ΝΔ και Χρυσή Αυγή κατέθεσαν σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή.

Η απόφαση για διακοπή των παραστάσεων προκάλεσε αντιδράσεις που κάνουν λόγο για λογοκρισία. Οι αντιδράσεις προέρχονται και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού, που ασκεί κριτική στον καλλιτεχνικό διευθυντή Στάθη Λιβαθηνό, αλλά και από άλλους φορείς και καλλιτεχνικά σωματεία.



http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/nash.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου