Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Dream Team της Ν.Δ.





Τη συμμετοχή επιφανών προσώπων στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος προανήγγειλε ο υπεύθυνος για την κατάρτιση του και νέος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. Ήδη έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. έχουν μαζευτεί ουρές από επιφανείς προσωπικότητες που θέλουν να συμβάλλουν στην σύνταξη του προγράμματος που θα εφαρμόσει η Ν.Δ. όταν θα γίνει κυβέρνηση. Γιατί, για την ώρα, είναι αντιπολίτευση οπότε δεν μπορεί να εφαρμόσει κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Το τελευταίο της κυβερνητικό πρόγραμμα το εφάρμοσε ο Αντώνης Σαμαράς με τα γνωστά αποτελέσματα.


Βέβαια, για να μην είμαστε άδικοι, εκείνο το πρόγραμμα δεν το είχαν συντάξει επιφανείς προσωπικότητες της Ν.Δ. αλλά ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπότε ήταν λογικό να μην τραβήξει.

Επειδή όμως ο Κωστής Χατζηδάκης δεν είναι κανένας χαζός αλλά μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος, αυτή τη φορά θα φτιάξει ένα τέλειο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο, με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, θα είναι τουλάχιστον δύο φορές καλύτερο από αυτό του Αντώνη Σαμαρά και δέκα φορές καλύτερο από αυτό του Αλέξη Τσίπρα. Τα αποτελέσματα του οποίου θα φανούν στην πράξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ομάδα σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος θα υπάρξουν και guest stars όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν έχει ακόμα ακουστεί κάτι σχετικό χωρίς όμως να θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του,  τουλάχιστον ως εξωτερικός συνεργάτης ή έστω ως από μηχανής θεός.


Για να προλάβει παρεξηγήσεις, ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα είναι ένα νέο και φιλελεύθερο αλλά όχι νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα όπως πολλοί προσπαθούν να το χαρακτηρίσουν ώστε να το στιγματίσουν με απώτερο σκοπό τη μη-υλοποίηση του πριν ακόμα το νοιώσουν στο πετσί τους ή όπου αλλού επιθυμεί ο καθένας.

http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/2016/01/dream-team.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου