Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Λεβεντιές του κυρ Αλέκου

Του Γ.Γ

Σε γενικές γραμμές είναι γνωστές οι δραστηριότητες, από τότε που ανέλαβε κυβερνητική θέση, του πνευματικού μέντορα του Τσίπρα, του πάμπλουτου μεγαλοεργολάβου που για χρόνια θησαύρισε παίρνοντας δουλειές του δημοσίου, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Εκτεθειμένος με τις οικονομικές του συναλλαγές, βρέθηκε πολλές φορές στόχος των πολιτικών του αντιπάλων.  
Επίσης ο πρώην σύντροφος του Αλέξης Μητρόπουλος τον κατηγόρησε δημοσίως ότι χρησιμοποιεί μεθόδους Σικελιανής μαφίας για να εξοντώσει όσους θεωρεί εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Παράλληλα υπήρξε ενυπόγραφο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να συντονιστούν και στην πραγματικότητα να διαπλεχθούν με την εγχώρια επιχειρηματικότητα» δημιουργώντας μαζί της «σχέσεις που δεν στηρίζονται μόνο στην γενική πολιτική αλλά και στο ταπεινό και υλικό "δούναι και λαβείν"», ενώ –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ο βασικός βρόμικος ρόλος είχε ανατεθεί στον Φλαμπουράρη.

Εκτός αυτών όμως ο υπουργός Επικρατείας, «αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου» (εδώ γελάνε και τα ραδίκια) έχει αναλάβει και ποιο ανώδυνες αποστολές. Να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία. Βλέπετε ο αριθμός των 153 βουλευτών είναι πολύ επισφαλής για τα νομοσχέδια –ειδικά το ασφαλιστικό- που πρέπει να ψηφιστούν το νέο χρόνο. Πετάει, λοιπόν την πετονιά του για να «τσιμπήσει» ο Λεβέντης. Το έχει κάνει και στο παρελθόν τότε που γράφαμε σκωπτικά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ένα απ’ τα μεγαλύτερα πολιτικά τρολ που έχουν παρουσιαστεί από την μεταπολίτευση να αντικαταστήσει τον Φίλη στο υπουργείο Παιδείας.

 Σήμερα, λοιπόν, διαβάζουμε τα λεγόμενα Φλαμπουράρη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή»: «Η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα που ταυτίζεται με τον πρόεδρό του Βασίλη Λεβέντη, την υπομονή και τους αγώνες του όλα αυτά τα χρόνια για να περάσει τα μηνύματά του και να κατακτήσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Οι διακηρύξεις του για να σωθεί η χώρα, να βγούμε από την κρίση και να προστατευθούν τα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα μας βρίσκουν σύμφωνους. Άρα ένας διάλογος θα μπορούσε να συμβάλει στην αναγκαία αλληλοκατανόηση».

Τώρα να παραθέσουμε το έχει δηλώσει κατά καιρούς ο γραφικός πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, καθώς και πώς έχουν αντιμετωπίσει τις τοποθετήσεις του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν πλεονασμός. Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση στην οποία ο βούρκος της αστικής πολιτικής βγάζει –έστω και πικρό- γέλιο. 

Υ.Γ: Αλήθεια, αφού ο Α. Μητρόπουλος -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του έστειλε τον κυρ Αλέκο να πάει "να γαμηθεί", εμείς που πρέπει να τον στείλουμε αφού κοντεύουμε να καραφλιάσουμε με τις συνεχείς παπαριές που μας λέει;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_322.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου