Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Επίσκεψη» από άτομα της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ»


Λίγο μετά της 9 χθες το πρωί τα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ», στο Μαρούσι, δέχτηκαν «επίσκεψη» από 15 περίπου άτομα της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

 Ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν από το κτήριο και με το παρακάτω κείμενο που δημοσίευσαν στο indymedia αιτιολόγησαν την ενέργεια τους. (Δημοσιογραφικές πληροφορίες   αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ εφτά άτομα) 
Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να "επισκεφτούμε" τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.




To κράτος μέσω των διαχειριστών της εξουσίας, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ, μένοντας πιστό στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της Ε.Ε επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή, παράλληλα με άλλα επαχθή μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους οικονομικά ισχυρούς. Καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων φέρνει το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει ήδη διαμορφωθεί, αφενός μεν, τσακίζοντας -τα όποια - εναπομείναντα, εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, αφετέρου δε, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας.

Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται, για την επιβολή των μέτρων από τους εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επιστροφή σε διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης. Μια κρίση που δημιουργήθηκε από τις αποφάσεις των κεντρικών διοικήσεων των τραπεζών. Για αυτό ,όπως συμβαίνει πάντα πρέπει να πληρώσουν οι πολλοί, αυτοί που έχουν τα ελάχιστα, ενώ για τους λίγους και κατέχοντες δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για να αυξήσουν τα πλούτη τους. Πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται προς τους ολιγάρχες των τραπεζών, με σκοπό την διάσωση τους από χρήματα που δανείζονται με επαχθείς όρους από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Με αφορμή τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» θεσπίζονται πλέον σε ευρεία κλίμακα οι κατασχέσεις κατοικιών. Δάνεια που χορηγηθήκαν βέβαια από τις τράπεζες την εποχή της ꞌꞌοικονομικής ευμάρειαςꞌꞌ και απέφεραν υψηλή κερδοφορία στις ίδιες. Χρήματα που πληρώθηκαν ξανά και ξανά από τους δανειολήπτες, μέσα από τις ληστρικές συμβάσεις δανειοδότησης και επιτοκίων.

Εκμεταλλευόμενες την ανάγκη για την απόκτηση ενός σπιτιού ή ακόμα και της ικανοποίησης τεχνιτών καταναλωτικών αναγκών που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, τα λαϊκά στρώματα δανείστηκαν από αυτές. Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς με σκοπό την εποπτεία των δανειοληπτών και καταγραφή των στοιχείων τους, καθώς και χρήση (των στοιχείων αυτών )για την αποτελεσματική πραγμάτωση των σκοπών τους.

Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο Τειρεσίας Α.Ε. ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται. Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του.

Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμα τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους "εταίρους" του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται- και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι' αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες κ.λ.π. Συνέπεια αυτών, είναι το αποτελεσματικότερο marketing και η εν γένει προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που οι ίδιες προσφέρουν. Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο ꞌꞌαμαρτωλόςꞌꞌ Τειρεσίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να "επισκεφτούμε" τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
                                                                                               ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/12/blog-post_322.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου