Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

(Χωρίς σχόλια)! Δημιουργικό χάος... και πολιτική αρχών (για το ΚΚ Συρίας)


Εμφανίστηκε μπροστά σε ελληνικό ακροατήριο* ο Αμάρ Μπαγκντάς, φέροντας τον τίτλο του Γενικού Γραμματέα του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, με σκοπό να μιλήσει για όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη χώρα. Το συγκεκριμένο κόμμα είναι εν πολλοίς μια οικογενειακή υπόθεση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ηγεσία του. Ιστορικός ηγέτης του ήταν ο Χαλίντ Μπακτάς από το 1936. Όταν αυτός πέθανε το 1995, την ηγεσία ανέλαβε η γυναίκα του, η οποία, αργότερα, την παρέδωσε στον γιο τους και σημερινό ηγέτη του κόμματος. Στη Συρία είναι συνηθισμένη υπόθεση η κληρονομική εξουσία και αυτό είναι το λιγότερο, που μπορεί να καταλογίσει κανείς στους αυτοαποκαλούμενους σύριους κομμουνιστές.


Μαζί με το δίδυμο ΚΚ, το αποκαλούμενο και Ενωμένο, αφότου χώρισαν το 1986 εξαιτίας της γκορμπατσοφικής στροφής στην εξωτερική πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης, τα δύο κόμματα συνέχισαν από κοινού να στηρίζουν το Μπααθικό καθεστώς, ειδικά στους διεθνείς προσανατολισμούς του. Μάλιστα, για να μην του μπει κανενός καμιά περίεργη ιδέα περί κοινωνικών αλλαγών και άλλων ανατρεπτικών, και τα δύο κόμματα ανακήρυξαν το Μπάαθ των Άσαντ σε πρωτοπόρα δύναμη της συριακής κοινωνίας! Έτσι λοιπόν, οι Άσαντ (πατήρ και υιός) άφηναν τους εν λόγω “κομμουνιστές” να ψελλίζουν μερικές διαφωνίες για την εσωτερική κοινωνική πολιτική, τους έδιναν καμιά φορά μερικές κυβερνητικές θέσεις και πετύχαιναν να έχουν ένα συνεργάσιμο ΚΚ, που χειροκροτούσε την εξωτερική πολιτική τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι κομμουνιστικές ιδέες στη συριακή κοινωνία έχουν συκοφαντηθεί σε απίστευτο βαθμό και οι λεγόμενοι κομμουνιστές είναι σε πλήρη ανυποληψία.

Ο Αμάρ Μπαγκτάς, λοιπόν, μπροστά στο ελληνικό κοινό περιέγραψε τη μεγαλοφυή πολιτική του. “Το κόμμα μας θεωρεί, ότι η ρωσική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόκρουση από τη Συρία της άγριας επιθετικότητας του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, συνειδητοποιώντας καθαρά, ότι η σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν ένα σταθερό προπύργιο για την απελευθέρωση των λαών. Όμως η Ρωσία αποτελεί τον αποδέκτη της μεγάλης πίεσης από την επεκτατική πολιτική του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του δυτικοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού” Κατόπιν αυτής της... ξεκάθαρης δήλωσης αρχών, ξέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από το ακροατήριο! Ο Μπαγκντάς έκανε, πως ξεκαθάριζε την κατάσταση και αυτοί κάνανε, πως καταλάβαιναν! Πλήρες δημιουργικό χάος εφάμιλλο αυτού, που θέλουν να προκαλέσουν οι ιμπεριαλιστές στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με άλλη αποστροφή του λόγου του. 

* Το ακροατήριο ήταν μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, η κομματική Οργάνωση Αττικής του οποίου, οργάνωσε στο Σπόρντιγκ , εν χορδαίς και οργάνοις, διεθνή εκδήλωση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Άμα έχει τέτοιους αντιπάλους ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος , τι να τους κάνει τους υποκινητές!(http://www.rizospastis.gr/)

Προλεταριακή Σημαία


http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/12/blog-post_373.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου