Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΟΥΣΙΟ ΓΕΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 40 ΔΙΣ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

---000_tsipras-stournaras(Τετ. 25/11/15 - 14:46) 
ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί... Ο Γ. Στουρνάρας, εξωνυμένος υπουργός Οικονομικών, αδυσώπητος εχθρός και τρισάθλιος αντίπαλος του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και της προ Μνημονίου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει μεταμορφωθεί πλέον σεθερμό φίλο και μνημονιακό συναγωνιστή τουΑλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη.

Οι σχέσεις των τριών θερμάνθηκαν ιδιαίτερα (ο Γ. Δραγασάκης τις διατηρούσε μάλλον ανέκαθεν) μετά από τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα του Γ. Στουρνάρα(βλ. ξεπουλήματα ΑΤΕ και ΤΤ κλπ κλπ) αίφνης ξεχάσθηκαν και τώρα, πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος και Διοικητής της ΤτΕ, δίνουν την εικόνα της ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδας.
Το πλούσιο γεύμα που παρέθεσε ο Γ. Στουρνάρας στην "αμαρτωλή" Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στουςΑλ. Τσίπρα και Γ. Δραγασάκη, έδεσε γερά την εικόνα της "αδιαχώριστης" τριάδας, αφού είχε ως "μενού" το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το μέγα αυτό σκάνδαλο των ημερών έχει ως κεντρικούς ενόχους και συνενόχους τους Αλ. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκη και Γ. Στουρνάρα και το κόστος του για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά το ασύλληπτο ποσό των 40 δισ., ενώ νέες μεγάλες απώλειες έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες μικρομέτοχοι. Κι αυτά για να περάσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια (funds), σχεδόντζάμπα, εναντι πινακίου φακής!!!
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΓΕΥΜΑ;
Ήταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο διοικητής της ΤτΕ με δήλωσή του έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία όχι, φυσικά, λόγω μνημονίων, αλλά εξαιτίας της "πολιτικής αστάθειας" (!) που φαινόταν να έρχεται με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η βαθύτατααποπροσανατολιστική δήλωση του Γ. Στουρνάρα είχε εκληφθεί, και σωστά, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως “αιτία πολέμου”, καθώς κατηγορούσαν τον Διοικητή ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική και υπονομευτική. Από τότε, οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Στουρνάρα “πάγωσαν”, ενώ από τον περασμένο Μάιο η σύγκρουση πήρες ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κορυφαία στελέχη κατηγόρησαν ορθώς τον διοικητή ότι “σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης”. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να θέσουν ακόμα και θέμα απομάκρυνσης του κ. Στουρνάρα.  
Το καλοκαίρι άρχισαν να διακινούνται προβοκατόρικα από την κυβέρνηση και τη μνημονιακή διαπλοκή και τα δήθεν “σχέδια” του Π. Λαφαζάνη για “ριφιφί” στην Τράπεζα της Ελλάδος και για "κατάσχεση" των22 δισ. που βρίσκονται στα υποκαταστήματά της. 
Οι σχέσεις του διοικητή με την κυβέρνηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτες μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας του καλοκαιριού αλλά και την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευκ. Τσακαλώτονα έχει αγαστή συνεργασία με τον “φίλο από τα παλιά” Γ. Στουρνάρα.  
Οι πάγοι, ωστόσο, με το Μαξίμου έλιωσαν οριστικά χτες, όταν την πύλη της ΤτΕ πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Ο κ. Στουρνάρας τους παρέθεσε γεύμα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και αντηλλάγησαν απόψεις για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επόμενη μέρα στην οικονομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για τομέλλον του τραπεζικού συστήματος.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΟΛΛΑ
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22792:tsipras-stournaras-dragasakis&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου