Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη


Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, τονίζει με ανακοίνωσή της, για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία η οποία θα αρχίσει στις 06:00 την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Παράλληλα η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η Ομοσπoνδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.
Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.
«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», καταλήγει η ΠΝΟ.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/demena-ta-ploia-sta-limania-deytera-kai-trith.3745465.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου