Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

«Επιδόσεις» Φλαμπουράρη – Σταθάκη (Βίντεο) – Ποιο ηθικό πλεονέκτημα;

«Κάρφωσε» στην τηλεόραση του Mega, ο δεξιός πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τις μεθοδεύσεις του υπουργού Επικρατείας Φλαμπουράρη με τις οποίες επιχείρησε να αντικρούσει  τα όσα κατηγορείται με την κατασκευαστική – εργολαβική εταιρεία του.
Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι  μόλις χτες, 23 Οκτώβρη, μια μόλις μέρα δηλαδή πριν αρχίσει στην βουλή ο έλεγχος για το πόθεν έσχες του, η Περιφέρεια Αττικής σε χρόνο ρεκόρ ενέκρινε τα πρακτικά της συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας Φλαμουράρη καθώς και την αντικατάσταση του υπουργού Επικρατείας από τον γιό του στο Δ.Σ της εταιρείας.   



Να συμπληρώσουμε, επίσης, ότι η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής έχει δώσει εντολή ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν εκτός των άλλων για τυχόν ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στα λογιστήριά της εταιρείας Φλαμπουράρη μετά από τις σχετικές καταγγελίες στην βουλή του βουλευτή του «Ποταμιού» Χ. Θεοχάρη, ενώ εντολή ελέγχου υπάρχει και για τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη για το ενδεχόμενο παράνομου πλουτισμού του.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι θα προκύψει κάτι ουσιαστικό απ’ αυτούς του ελέγχους. Όπως μας έχει δείξει και το παρελθόν η μόνη αποστολή τέτοιων διαδικασιών είναι το κουκούλωμα.

Ενδιαφέρον το παρακάτω κείμενο από την εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ»

Ποιο ηθικό πλεονέκτημα;

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία όχι το μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσει να κουκουλώσει την υπόθεση του «λειψού» πόθεν έσχες του υπουργού Σταθάκη. Δεν είναι λεπτομέρεια να «ξεχνάς» να δηλώσεις 1 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται για πενταροδεκάρες. Ο ίδιος ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Σταθάκης αποκαλύπτει πανικό ίδιον μ' αυτόν που αντέδρασε ο Φλαμπουράρης, όταν προεκλογικά αποκαλύφθηκε η ιστορία με την κατασκευαστική-εργολαβική εταιρία του.

Οπως όλοι θυμόμαστε, ο Φλαμπουράρης αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές ένας υπουργός. Μετά, όταν στο Μαξίμου αντιλήφθηκαν ότι διέπραξε γκάφα, σκαρφίστηκαν την ιστορία με τη μεταβίβαση των μετοχών στις 26 Γενάρη, που πιστοποιήθηκε όχι με κάποια συμβολαιογραφική πράξη, αλλά μ' ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο εμφανίστηκε να επικυρώθηκε (χωρίς να χρειάζεται επικύρωση) για το  γνήσιο της υπογραφής από έναν συριζαίο μπατσοσυνδικαλιστή στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και όχι σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ, όπου θα πήγαινε όποιος ήθελε μια επικύρωση στα γρήγορα.

Ο Σταθάκης σιωπούσε για μια ολόκληρη εβδομάδα, ενώ βοούσε ο τόπος και όλοι υποψιάζονταν ότι ο δεύτερος «προβληματικός» υπουργός είναι αυτός. Οταν κάποια στιγμή τον ρώτησαν ευθέως αν είναι αυτός, απάντησε: «Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό  της. Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα».

Στη συνέχεια, όμως, ξέχασε αυτό το... κώλυμα, παραδέχτηκε ότι είναι αυτός και  παρουσίασε μια εκδοχή που δεν αντέχει σε κριτική. Εκανε, είπε, μια... πρώιμη και ατελή δήλωση για το 2012, αλλά τα επόμενα χρόνια έκανε κανονική δήλωση και μετά έκανε και μια συμπληρωματική δήλωση για το 2012, με καθυστέρηση τριών χρόνων!

Αφού είναι γνωστό ότι είναι ζάμπλουτος (είναι γόνος μιας μεγαλοαστικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας), γιατί έκρυψε το εκατομμύριο; Πληροφορίες λένε ότι , το είχε δανείσει σε συγγενικό του πρόσωπο για να κάνει κάποια επένδυση, η οποία δεν έγινε και το συγγενικό του πρόσωπο του επέστρεψε το ποσό. Ετσι και επικαλεστεί μια τέτοια δικαιολογία, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα γι' αυτόν. Γιατί όλοι θα αντιληφθούμε ότι πήγε να κάνει μπίζνες «μαύρα». Κι αν ισχυριστεί ότι δάνεισε το ποσό άτοκα, τότε θα έπρεπε να το δηλώσει στο πόθεν έσχες, γιατί το ποσό εξακολουθούσε να του ανήκει και απλώς βρισκόταν «εις χείρας τρίτου».

Σε κάθε περίπτωση, καλά θα κάνουν οι συριζαίοι να μην επικαλούνται το «ηθικό πλεονέκτημα». Αν ήταν άλλη κυβέρνηση, ο Τσίπρας και η παρέα του θα είχαν ανεβεί στα κεραμίδια και θα ζητούσαν την άμεση αποπομπή των δύο υπουργών, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι τους καλύπτει. Οταν όμως έχεις να κάνεις , με τον «εξ απορρήτων» του πρωθυπουργού (Φλαμπουράρης) και με ένα από τα πιο δεξιά στοιχεία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκης), τότε δεν έχεις την... πολυτέλεια να τους διώξεις.
Τους κρατάς και «λούζεσαι» το πολιτικό κόστος μαζί τους. Κάπως έτσι δεν την πάτησε και ο Καραμανλής με τον Βουλγαράκη;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_701.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου