Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ

(Σαβ. 19/9/15 - 12:56)
ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ, ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΠΡΑΣ
ΕΠΙΠΛΗΤΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ...«ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ »!  
Όσοι διατηρούσαν την παραμικρή αυταπάτη για την πιθανότητα επιστροφής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε φιλολαϊκό, αντιμνημονιακό δρόμο, προσγειώθηκαν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, με την τελευταία, προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα. 
 
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εκλογές «ένα ακόμη κρίσιμο δημοψήφισμα», καλώντας, αυτή τη φορά, το λαό όχι να πει ένα περήφανο «ΟΧΙ» στη Μέρκελ και το Σόιμπλε, αλλά να επικροτήσει το επαίσχυντο, τρίτο Μνημόνιο. Φανατικότερος και του Β. Μεϊμαράκη στην υποστήριξη του Μνημονίου, υποστήριξε ότι «δίνει επιτέλους προοπτική στην ελληνική οικονομία», προκαλώντας έτσι τα πληγωμένααισθήματα όλων των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων.  
Μ’αυτά και μ’αυτά, δεν εκπλήσσει που αυτός ο αγνώριστος, «ώριμος» πλέον Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να μιλήσει στη νεολαία σαν αυστηρός δάσκαλος, επιπλήττοντάς την που «τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα»!  
Ακραία υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών αποτελεί και η έκκλησή του να του δώσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» για να μην ξανάρθει, τάχα, το «παλιό καθεστώς». Όμως, είναι ο ίδιος που έχει δρομολογήσει την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το «παλιό καθεστώς», ετοιμάζοντας κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που μας έβαλε στα Μνημόνια, και το ΠΟΤΑΜΙ, που ο ίδιος μέχρι χθες κατήγγειλε ως το κατ’ εξοχήν κόμμα των εργολάβων και των δανειστών.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή αιχμή ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, τους αυριανούς κυβερνητικούς εταίρους του. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια της ευρωπαϊκής «Κεντροαριστεράς» των Ολάντ, Κον Μπεντίτκαι ΣΙΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους και τη «μεγάλη πλειοψηφία των σοσιαλιστών».  
Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα: ότι εκπροσωπεί πλέον την «Αριστερά» που «δεν διστάζει να βάλει τα χέρια της στη λάσπη». Όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν αυτή τη «λάσπη», όσοι δεν εννοούν να νομιμοποιήσουν αυτόν τον «ματωμένο γάμο» του νέου με το παλιό ΠΑΣΟΚ, έχουν εναλλακτική λύση: Την αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας, που θα στείλει, στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη, το μήνυμα:  
ΟΧΙ, δεν υποτασσόμαστε!  
ΝΑΙ, τα θέλουμε όλα!  
ΝΑΙ, η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη «λάσπη» των Μνημονίων!  
Κι όπως έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ: «Μπορεί όλοι να βρισκόμαστε στο βούρκο, αλλά κάποιοι από μας επιμένουν να κοιτάνε τ’ αστέρια»!    
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 201
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22154:neo-pasok-agkalia&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου