Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή για το χρέος θα συνεχίσει έστω κι αν κάποιοι προσπαθούν να τη σκοτώσουν



Σε απολογισμό του έργου της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε διαδικασία συγκρότησης εκείνων των δομών που θα επιτρέπουν να μην πεθάνει το έργο της επιτροπής ακόμη κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να την σκοτώσουν».

Η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «το χρέος μπορούσε και έπρεπε, μπορεί και πρέπει να αποκηρυχθεί», λέγοντας πως αυτή είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική για τη χώρα.
«Σε αυτούς τους πέντε μήνες λειτουργίας της, η Επιτροπή απέδωσε στο κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό όσα δεν είχαν γίνει ποτέ, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι σύμφωνα με το προκαταρκτικό της πόρισμα, το χρέος είναι επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, σημείωσε πως το μνημόνιο και η επιφόρτιση της χώρας με το χρέος έγιναν για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
«Από το 2010 γνώριζαν όλοι οι δανειστές ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, κάτι που συγκροτεί την έννοια του δόλου, πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής», σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν τα συμπεράσματα της επιτροπής, αλλά υπήρξαν συμφωνίες που στοιχειοθετούν την παραίτηση από θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και της χώρας.
Απαντώντας σε όσους σχολίασαν επικριτικά την Επιτροπή και το έργο της, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η Επιτροπή λοιδορήθηκε γιατί ενόχλησε, είναι πρόβλημα γι αυτούς που δεν ξέρουν τι να την κάνουν και εκείνοι που έχουν συγκροτήσει τους πυλώνες του συστήματος δεν σταματούν να λυσσομανούν».
http://tvxs.gr/news/ellada/konstantopoyloy-i-epitropi-gia-xreos-tha-synexisei-esto-ki-kapoioi-prospathoyn-na-ti-sko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου