Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσούμπας: «Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα για τον λαό»

Κουτσούμπας: «Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα για τον λαό»

«Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ», τόνισε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.


Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εξουσία τους», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι «το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, για να οργανωθεί η πάλη του λαού».

«Το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω, δεν τα διπλώνει, δεν κουράζεται, αντέχει στις δυσκολίες γιατί έχει πίστη στο δίκιο του λαού», ανέφερε στην συνέχεια γ.γ. του ΚΚΕ και όπως τόνισε, «αυτό το δίκιο πρέπει να βγει μπροστά με την ψήφο στο ΚΚΕ την Κυριακή».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά «για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα κόμματα που ευθύνονται για τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις σας, που ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης, που έκαναν περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, στις κοινωνικές δαπάνες, αυτές που αφορούν παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία, τολμούν να κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις ή να απευθύνονται ιδιαίτερα σε εσάς, γιατί δήθεν ενδιαφέρονται για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών». Όπως πρόσθεσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους» και συμπλήρωσε: «Δεν του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει, έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διατύπωσε την εκτίμηση ότι «την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές κυβέρνηση θα υπάρξει, γιατί υπάρχει, έχει ψηφιστεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί, το τρίτο μνημόνιο με τα μέτρα φωτιά». Όπως πρόσθεσε, «την επόμενη μέρα κυβέρνηση θα υπάρξει, είτε αυτή είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, αν μπουν στη Βουλή, είτε αυτή είναι μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τώρα ή ακόμα και αργότερα».

Όμως, όπως συμπλήρωσε, «το ζήτημα είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα υλοποιεί ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα που έχουν ψηφιστεί και θα παίρνει κι άλλα» και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους τόνισε: «Ποιός θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη, για να υπερασπιστεί τον εργαζόμενο λαό;
Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου και χθες ο ναζί υπόδικος Μιχαλολιάκος, κυνικά ομολόγησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι αυτό;

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της ναζιστικής οργάνωσης, τότε τι είναι; Η Χ.Α. είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική.

Η ομολογία αυτή, όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες».

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στην Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιός θα είναι μαχητική, δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην αυριανή κυβέρνηση; Μήπως η Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε το μνημόνιο; Που μέχρι την τελευταία στιγμή καθησύχαζαν το λαό ότι θα δεν θα υπογράφει μνημόνιο, ότι η τελείωσε η τρόικα; Που και τώρα δείχνουν μόνο το μνημόνιο για να μην φτάσει να δει ο λαός, να μην αμφισβητήσει το ίδιο το σάπιο σύστημα και την εξουσία του;».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το πραγματικό ερώτημα για το λαό, την Κυριακή, δεν είναι ποιος θα από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ., θα υπογράφει τους νόμους - λαιμητόμους του μνημονίου, αλλά πώς θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής, για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει».



Πηγή βίντεο: tempo24


http://www.zougla.gr/politiki/article/koutsoumpas-afto-ine-to-pragmatiko-erotima-gia-ton-lao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου