Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση παραίτησης από το Κεντρικό Συμβούλιο

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση παραίτησης από το Κεντρικό Συμβούλιο

Την παραίτηση τους από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 7 στελέχη της οργάνωσης με αναφορά στο Αριστερό Ρεύμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:



Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, που εισήγαγε στην ελληνική Βουλή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παραγνωρίζοντας τις συλλογικές αποφάσεις κόμματος και Νεολαίας και σε πλήρη αντίθεση με την λαϊκή εντολή τόσο της 25ής Γενάρη όσο και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου επισφράγισε την μετάλλαξη του φορέα που με πάθος και συνέπεια υπηρετήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που κατάφερε να εκφράσει ηγεμονικά το μπλοκ των αντιμνημονιακών δυνάμεων, το κόμμα που αναδείχθηκε μέσα από τα κινήματα και τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας αντιστρατεύεται πλήρως τα συμφέροντά τους.

Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της ηγεσίας του, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, ούτε αφορά μόνον το κομμάτι των εφαρμοσμένων πολιτικών, η συνεχής διολίσθηση σε όλο πιο αντιδημοκρατικές μεθόδους χάραξης πολιτικής, με όλο πιο στενά κέντρα και παράκεντρα, η παράλυση των δημοκρατικών διαδικασιών, η κυριαρχία της επικοινωνίας έναντι της πολιτικής μετέτρεψαν τον φορέα σε ένα κόμμα – καρτέλ, σε ένα κόμμα που λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και το σύστημα που υπηρετούν. Η αντιδημοκρατική λειτουργία του κόμματος που επισημοποιείται με την αναίρεση defacto από την ηγετική ομάδα, κάθε συλλογικής απόφασης, με αποκορύφωμα την προκήρυξη εκλογών πριν από το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστούν το κόμμα, ως μη κόμμα και την πορεία που επέλεξε χωρίς επιστροφή, αφού τα μέλη δεν έχουν καμία σύνδεση με το πεδίο της απόφασης. Επιπλέον το βάρος και η ταξικότητα των μέτρων που εισάγονται με το μνημόνιο, επιβάλλουν για να υλοποιηθούν την υπερτροφία των κατασταλτικών και ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους καθώς και την ανάγκη πλήρους συνεργασίας με την αστική τάξη της χώρας και το διεθνές ευρωπαϊκό κεφάλαιο, πράγμα που οριοθετεί σαφώς την μετέπειτα πορεία του και τον θέτουν μία και καλή απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα.

Ως Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αδιαμφισβήτητη διαχρονικά ριζοσπαστική και περισσότερο ταξικά μεροληπτική θέση μας, που κατάφερε να εκφραστεί ορισμένες φορές και στις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου, δεν καταφέραμε δυστυχώς και σε κανένα βαθμό να ανασχέσουμε την πορεία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. Μπλεγμένη στις δικές τις παθογένειες η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να αποτελέσει τον νεολαιίστικο εκείνον φορέα που με μαζικούς όρους θα εξέφραζε τις αγωνίες της γενιάς μας και θα οργάνωνε τις συγκρούσεις που σήμερα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναλάβει η νέα γενιά. Η συνεχώς αυξανόμενη έξη προς την εσωτερική σύγκρουση χωρίς νόημα, βάθος ή αναφορά στα πραγματικά ζητήματα της νεολαίας, χάριν της μικροπολιτικής και των μικροεξουσιών, η έλλειψη πολιτικού σχεδίου για την νέα γενιά και η υλοποίηση κάθε απόφασης αποσπασματικά και υποκειμενικά,η εμμονή στην ετεροβαρή ενασχόληση με το κοινωνικό έναντι του πολιτικού πεδίου, η αυταναφορικότητα και η έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με άλλες νεολαιΐστικες κινήσεις στην κατεύθυνση δημιουργίας πολιτικού απελευθερωτικού κινήματος νεολαίας,συνδυασμένα με την υπακοή στις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας του κόμματος σε κάθε κρίσιμη στιγμή – τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα - και έναν διάχυτο ευρωπαϊσμό που απέτρεπε την ανάλυση της οργάνωσης από την προσέγγιση της πραγματικότητας διαγράφοντας ή παραποιώντας έννοιες όπως ο ιμπεριαλισμός, η εξάρτηση, η δομή της ΕΕ και της Ευρωζώνης - όλα αυτά δεν βοήθησαν ώστε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει ένα στιβαρό εργαλείο για την ελληνική νεολαία που ασφυκτιά εντός των πλαισίων του μνημονίου και της ΕΕ, της ανεργίας, της έλλειψης προοπτικής, της κακοπληρωμένης επισφαλούς εργασίας και της κατάθλιψης.

Η εμφατική απάντηση της ελληνικής νεολαίας απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών και ακόμα περισσότερο η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αποδεικνύει την πάγια θέση μας ότι η «χαμένη γενιά» έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει την «γενιά της ανατροπής»… όχι όμως στο σχέδιο του αντιπάλου. Αντιθέτως, πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπλοκ εκείνο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που είναι διατεθειμένες να πάνε το ΟΧΙ μέχρι τη νίκη. Αυτές οι δυνάμεις είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες με τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν διαφορετικό κοινωνικό και ταξικό προσανατολισμό. Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι οφείλουμε να συνταχθούμε ολόψυχα σε αυτή την πορεία χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς καθυστερήσεις και το κυριότερο, χωρίς άλλες ψευδαισθήσεις για δήθεν «διεργασίες» που πλέον ολοφάνερα μόνο στόχο έχουν να αναχαιτίσουν τη δυναμική των πραγμάτων και να καταστρέψουν το αξιακό υπόβαθρο των νέων αριστερών. Σε αυτή τη μάχη, καλούμε όλα τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν στην ενίσχυση της αντίστασης στην μνημονιακή βαρβαρότητα που δυστυχώς συνεχίζεται από την κυβέρνηση, για την δημιουργία ενός πλατιού αντιμνημονιακού πολιτικού κινήματος ανατροπής.

Τα μέλη του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Μαρίζα Θεοτοκάτου

Όλγα Κλείτσα

Εύα Μάντζαρη

Δημήτρης Μιλάνος

Παναγιώτης Μωράκης

Δημήτρης Ταλαίπωρος

Παντελής Τσομπανέλλης


http://www.zougla.gr/politiki/article/neolea-siriza-anakinosi-paretisis-apo-to-kentriko-simvoulio

2 σχόλια:

  1. Και Εσύ Λαέ ..... ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ !!!

    Την Χώρα ΜΑΣ Την Πατρίδα ΜΑΣ Την ΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .... ΩΡΩΠΟ !!!

    ..... να ναί καλά ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!! Οι Φίλοι Μας Τα Σκυλιά Οι ΑγγλοΑμερικάνοι !!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΗΣΟΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και Εσύ Λαέ ..... ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ !!!

    Την Χώρα ΜΑΣ Την Πατρίδα ΜΑΣ Την ΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .... ΩΡΩΠΟ !!!

    ..... να ναί καλά ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!! Οι Φίλοι Μας Τα Σκυλιά Οι ΑγγλοΑμερικάνοι !!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΗΣΟΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!


    Σημ.: ... Καί εάν "Χάσαμε" Με ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ (ΙΩΝΕΣ) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" της Χώρας Μας στο Επιθετικό Καπιταλιστικό Πόλεμο στην Κριμαία ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΤΣΕΒΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗΣ ( Άλλωστε γιαυτόν τον λόγω την Δεκαετία το 20 ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗΣ, ... ήθελαν ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΙΜΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ !!!) .

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ !!!
    ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ !!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑΥΤΟ !!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ !!!

    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ !!!

    2. ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!

    3. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΓΡΟΘΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή