Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

(Και ο... Καρτερός)! Ποιοι μετέχουν στο εκλογικό «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ

Mε το «γενικό πρόσταγμα» στο Νίκο Παππά και με ολική επαναφορά Σκουρλέτη στα γνωστό του τερέν της επικοινωνίας έχει ήδη στηθεί και αναλάβει δράση το εκλογικό-επικοινωνιακό στρατηγείο της Κουμουνδούρου.

Η ομάδα που θα δώσει τη μάχη της επικοινωνίας και της εκλογικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικές αλλαγές αλλά και σταθερά πρόσωπα σε σχέση με το προεκλογικό επιτελείο του περασμένου Γενάρη - γεγονός, που αποτυπώνει εν μέρει και τα τραύματα του ταραγμένου Ιουλίου και της μετέπειτα διάσπασης του κόμματος.
Τον βασικό συντονιστικό ρόλο της ομάδας έχει ο - πρώην πλέον - υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ επέστρεψε και συμμετέχει στον εκλογικό σχεδιασμό ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος είχε διατελέσει επί πεντέμισι χρόνια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο team μετέχουν ακόμη ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός, ο - παραδοσιακός - εκλογολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης, ο έως τώρα διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Άγγελος Τσέκερης, η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ενώ την εκπροσώπηση του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα θα αναλάβει η, έως προχθές, κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Στο επικοινωνιακό επιτελείο δεν μετέχει, παρά τα όσα γράφονται, ο Θόδωρος Μιχόπουλος, ο οποίος αποτέλεσε την επικοινωνιακή «καρδιά» του Μαξίμου στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα αλλά αποχώρησε μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών.
Το who is who του εκλογικού «στρατηγείου» του ΣΥΡΙΖΑ
Πάνος Σκουρλέτης
Ο εκ των «βετεράνων» της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στα γνωστά του λημέρια, τουλάχιστον έως τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο Πάνος Σκουρλέτης, στα 53 του χρόνια σήμερα, είχε αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 και παρέμεινε σ' αυτή τη θέση έως τον περασμένο Γενάρη και την πρώτη εκλογή αριστερής κυβέρνησης.
Στις 27 Ιανουαρίου ανέλαβε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκατέλειψε το «καυτό» χαρτοφυλάκιο όμως μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών και στις 17 Ιουλίου ορκίστηκε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά κι έχει εργαστεί επί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
Άγγελος Τσέκερης
Ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τον Ιούλιο, κατά τον «ανασχηματισμό» του επιτελείου του Μαξίμου, διαδεχόμενος τον Θόδωρο Μιχόπουλο.
Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος - Μηχανικός, είναι δημοσιογράφος και γνωστός αρθρογράφος της Αυγής, ενώ είχε καθημερινή εκπομπή και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Αρθρογραφούσε επίσης στα περιοδικά «Σχεδία», «Αντί», και «Γαλέρα», καθώς και στην «Athens voice».
Κώστας Πουλάκης
Είναι, παραδοσιακά πια, ο μαθηματικός - εκλογολόγος του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος, στην επτάμηνη διακυβέρνηση ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών με υπουργό τον Νίκο Βούτση.
Έχει μακρά θητεία και ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα, έχει σπουδάσει μαθηματικός και είναι ο άνθρωπος που κάνει πάντοτε τις αναλύσεις των δημοσκοπικών δεδομένων και τάσεων για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Θανάσης Καρτερός
Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Αυγής γεννήθηκε το 1947,  έχει γνωστή αντιδικτατορική δράση και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και διευθυντής του Ριζοσπάστη. Διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1991 και αργότερα είχε διατελέσει διευθυντής του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ.
Υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Κόκκινο» και διευθυντής του από το 2006 έως το 2008.
Στην Αυγή γράφει καθημερινά την στήλη «Της Ώρας» και έχει εκδώσει αρκετά βιβλία.
Κώστας Αρβανίτης
Δημοσιογράφος και διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός επί πολλά χρόνια, έχει εργαστεί ανάμεσα σε άλλα στον Flash, στην ΕΡΑ, την ΕΡΤ, το ΒΗΜΑ και το  ΜΕGA.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία έχει μετάσχει επί χρόνια στις δράσεις των θεραπευτικών κοινοτήτων και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ενώ έχει εργαστεί και ως προπονητής ποδοσφαίρου σε πολλές ομάδες.
Ράνια Σβίγγου
Η 32χρονη υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στη νεολαία του κόμματος το 2000. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής, ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2014, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές του 2012.
Είναι υποψήφια διδάκτορας στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων. Σπούδασε στο Πάντειο Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές κι έκανε μεταπτυχιακά στην πολιτική επιστήμη και την κοινωνιολογία.
Όλγα Γεροβασίλη
Ανέλαβε τον Ιούλιο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, μετά την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Έχει σπουδάσει Ιατρική και είναι ακτινοδιαγνώστρια. Τον Μάιο του 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012 καθώς και τον Γενάρη του 2015. Γεννήθηκε στην Άρτα το 1961 και είναι παντρεμένη με τρία παιδιά.
http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/poioi-metexoyn-sto-eklogiko-stratigeio-toy-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου