Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είναι ανόητος. Είναι σαν τον Σίσυφο. Στη θέση του, θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα


Για όλους και για όλα μίλησε σε νέα συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Γιάνης Βαρουφάκης.
Αναφέρθηκε στην άρνησή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στις δομικές διαφορές που έχει με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

"Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο".
Ανέφερε μάλιστα με έμφαση: "Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαικό κόμμα".
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του κόμματος σχολίασε πως άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει "μια πολιτική χωρίς λογική" και να τονίσει ως επιμένει πως η συμφωνία με τους δανειστές δεν έπρεπε να υπογραφεί αφού εκτιμά πως "σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι".
Μάλιστα παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο "γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα".
Για τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξέφρασε τη συμπάθειά του "αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί, γιατί έχουμε δομικές διαφορές".
Εκτίμησε, δε, ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα.


Πηγή: abc.net.au

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/varoyfakhs-o-tsipras-einai-anohtos-einai-san-ton-sisyfo-sth-thesh-toy-tha-stamatousa-na-sprwxnw-thn-petra.3633238.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου