Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Από δυο χωριά χωριάτες



Σκηνικό ρήξης διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματείανα συνεδριάζει (απόντος Τσίπρα) και να παραπέμπει στην Κεντρική Επιτροπή τις κρίσιμες αποφάσεις για τη διεξαγωγή έκτακτου ή διαρκούς συνεδρίου.


Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με σκληρές αντιδράσεις, καθώς το δυσμενές κλίμα αποτυπώθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος, η οποία δεν ήταν σε θέση να επιλύσει την κρίση που προκάλεσε η ψήφιση μνημονιακών μέτρων.
Πλέον, η Κεντρική Επιτροπή θα αποφανθεί πότε θα συγκληθεί το συνέδριο και εάν θα είναι έκτακτο ή διαρκές.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πάντως, η πλειοψηφία των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο (όπως προτείνει ο Τσίπρας), ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή διαρκές συνέδριο τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, υπέρ της διεξαγωγής διαρκούς συνεδρίου τάσσονται με κοινή δήλωσή τους τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτουν την πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα και έκτακτο συνέδριο. 

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι Αντ. Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σοφία Παπαδόγιαννη που
 εντάσσονται στην Αριστερή Πλατφόρμα και καλούν αρχικά την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο μνημόνιο 3 και να προχωρήσει, ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα, στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.

«Ζητήσαμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, η οποία με βάση το καταστατικό, τις συνεδριακές αποφάσεις, τη λαϊκή εντολή των εκλογών της 25ης Γενάρη και του δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη, έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να επιστρέψει στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν οι τρεις υπογράφοντες.

Το Μαξίμου για το plan B και το ρήγμα…
Εν μέσω των εξελίξεων με την υπόθεση του «Plan B» Βαρουφάκη, το Μαξίμου, διά της Όλγα Γεροβασίλη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο πρωθυπουργός πράγματι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να καταστρώσει ένα σχέδιο, ώστε να διερευνηθούν τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, καθώς συζητούνταν πολύ έντονα το ενδεχόμενο αυτό από τους εταίρους.

Τα προβλήματα για το Μαξίμου όμως δεν τελειώνουν, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πέρασε στην αντεπίθεση το βράδυ της Τρίτης και επικρότησε το Plan Bκαταγγέλλοντας το «κατεστημένο».
«Το ένοχο κατεστημένο της χώρας, μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν. Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο. Το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το “ΟΧΙ” συνεχίζεται μέχρι το τέλος», τόνισε.

Από τη μία η άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα και από την άλλη το εσωκομματικό μέτωπο αναγκάζει τον Τσίπρα να ανοίξει δημόσια τα χαρτιά του μέσω του ραδιοφώνου στο «Κόκκινο» το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί για την πορεία της διαπραγμάτευσης, το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων, το plan B, τα σενάρια περί κοινής καθόδου με τους ΑΝΕΛ σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, καθώς και για τις κομματικές εξελίξεις, μετά την αρχηγική εμφάνιση Λαφαζάνη στο κλειστό του Πανελληνίου.


http://www.zougla.gr/politiki/article/apo-dio-xoria-xoriates

1 σχόλιο:

  1. Από δύο χωριά χωριάτες;;; Λάθος σας βαρύ και λάθος σας μεγάλο !!! Εμείς θα λέγαμε χωριάτες από .... Μαχαλάδες (απάνω και κάτω Μαχαλάς του ίδιου ..... Χωρίου !!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή