Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

"ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ"

tatsis-petros(Τρ. 21/7/15 - 21:50)
Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΗ
Όταν το καράβι πέφτει με όλη του την δύναμη πάνω στα βράχια, εκείνη την ώρα μια εναλλακτική πρόταση υπάρχει... να πέσει πάνω στα βράχια. Κι αν ο καπετάνιος την ώρα της συντριβής εκλιπαρεί για εναλλακτική πρόταση και μάλιστα με τόνο αγωνίας στην φωνή του, με στόχο την δημιουργία ενοχών σ' αυτούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν την τελευταία στιγμή, τότε μια λύση υπάρχει: να αφήσεις την ιστορία να καταγράψει το μέγεθος της τραγωδίας.

Τα ερωτήματα υπήρχαν εδώ και πέντε χρόνια από πολλές κατευθύνσεις, και αν σας αρνηθούν τι θα κάνετε; Η απάντηση του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκηαπαντούσε μονοσήμαντα κάθε φορά, θα διαπραγματευτούμε σκληρά με κατεύθυνση για λύση εντός ευρώ και δεν θα τολμήσουν ούτε ένα στο εκατομμύριο να μας πετάξουν έξω από αυτό. Αυτή την περίοδο ζούμε το ''άκρον άωτον '' της λύσης εντός ευρώ. Ο σύντροφος Τσίπρας κλείδωσε το συρτάρι με τέτοια ταχύτητα που πρόλαβε να ρίξει μέσα σ' αυτό και το κλειδί και να κλειστεί κι o ίδιος μέσα.
Την βραδιά της εθνικής περηφάνιας, του μεγάλου ΟΧΙ του 61,3%, ο λαός στο Σύνταγμα πανηγυρίζει. Το ταξικότατο ΟΧΙ ξεπέρασε τους πάντες, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις στον χώρο της Aριστεράς. Λίγοι πίστεψαν σ' αυτή την τεράστια δύναμη, ένας απ' αυτούς ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατά πληροφορίες έδινε μάχες στα μετόπισθεν, την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, για να αποτρέψει έντονες πιέσεις αναβολής που διατυπώνοντο και δημοσίως.
Όλα αυτά τι σημαίνουν, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τον αγώνα; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σκοτεινές προθέσεις; Τίποτα από όλα αυτά. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την πλήρη αποτυχία μιας αδιέξοδης πολιτικής, που δογματικά περιόριζε την τακτική της κυβέρνησης σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις, αποκλειστικά εντός ευρώ χωρίς κανένα επεξεργασμένο εναλλακτικό σχέδιο. Παρουσιάστηκε μπροστά στα λιοντάρια και πίστευε ότι θα τα πείσει μόνο με την δύναμη των επιχειρημάτων να μην την φάνε.
Ένα είναι το ερώτημα που κυριαρχεί έκτοτε, υπήρχε αλλη λύση; Οι φωνές όλα αυτά τα χρόνια είχαν μετατραπεί σε κραυγές για την αναγκαιότητα του plan Β, πρώτα απ' όλα ως πολιτικό θέμα που απαιτούσε πολιτική απόφαση. Η Αριστερή Πλατφόρμα κουραστικά επαναλάμβανε ότι έπρεπε να προετοιμάζεται ο λαός και για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Επικράτησε, όμως, η λογική της παραμονής «πάση θυσία στο ευρώ». Έτσι υπογράφτηκε το για «πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο», με την παράλογη απαίτηση στον γκρεμό να πηδήξουν μαζί τους και οι 39 που αντιστάθηκαν , έτσι για να μη μείνει καμιά ελπίδα για τον λαό.
Ο Φρόυντ έδινε μεγάλη σημασία στα λεκτικά λάθη, έλεγε ότι μαζί με τα όνειρα και τους τυχαίους συνειρμούς αποτελούν τα υλικά του ασυνείδητου που μέσα από τον συμβολισμό τους αντανακλούν το πραγματικό, το αληθινό που υπάρχει μέσα σ αυτό. Είναι αυτό που λέει ο λαός , η λανθασμένη γλώσσα λέει την αλήθεια. Σε πρωινή, λοιπόν, εκπομπή της ΕΡΤ μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου στέλεχος της κυβέρνησης αντί να μιλήσει για έντιμο συμβιβασμό του ξέφυγε και είπε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «έντιμο βιασμό».
Τρίτη 21 Ιουλίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21441:tatsis&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου