Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Ζωή επέστρεψε ως «απαράδεκτη» την έκθεση του Στουρνάρα



Ως «απαράδεκτη» επέστρεψε την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας «αντιθεσμική» συμπεριφορά του Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι η πρώτη φορά που αναπέμπεται από τη Βουλή έκθεση της κεντρικής τράπεζας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε, από το προεδρείο της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, ότι «επιστρέφει ως απαράδεκτο» το στικάκι που παρέδωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, τονίζονας αφ' ενός ότι θα έπρεπε να κατατεθεί εγγράφως και, εξαπολύοντας αφ' ετέρου βαριές καταγγελίες κατά του Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως είπε, ο κεντρικός τραπεζίτης επιχείρησε «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής για το Χρέος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε επίσης πως ο Γάννης Στουρνάρας «οφείλει να πει τι θέσεις λαμβάνει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Στουρνάρας: Αποτυχία στις διαπραγματεύσεις οδηγεί σε Grexit
Με την ετήσια έκθεσή του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζει ότι η άμεση συµφωνία µε τους εταίρους είναι απαραίτητη προκειµένου να αποσοβηθούν οι άµεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν σήµερα για την οικονοµία. Αναφέρει ότι στο διάστημα Οκτωβρίου 2014 - Απριλίου 2015 έφυγαν από τις τράπεζες 30 δισ. ευρώ και προειδοποιεί ότι «αποτυχία στις διαπραγµατεύσεις θα είναι η αρχή µιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και –πιθανότατα- από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι «μια ελεγχόµενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόµαστε σήµερα µε τη βοήθεια των εταίρων, θα µετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, µε µεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστηµα και τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρηµένο περιβάλλον µια νέα οξύτατη συναλλαγµατική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισµό. Όλα αυτά σηµαίνουν βαθιά ύφεση, δραµατική µείωση των εισοδηµάτων, πολλαπλασιασµό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονοµία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ».
http://tvxs.gr/news/ellada/i-zoi-epestrepse-os-aparadekti-tin-ekthesi-toy-stoyrnara

1 σχόλιο:

  1. Θέμα: Μαθαίνουμε Να Σκεφτώμαστε

    1ον. Όποια, Όποιος και Όποιοι μιλούν με ορολογία Καταστροφολογίας, Φόβου και όλα τα συναφεί και Παράγωγα αυτών, Εξωτερικευούν α) Την Μορφή Αρρώστιας που τους κατέχει, β) Λειτουργούν ως διεκπεραίωση Άλλων, συνήθως, Ανομων και Αντικοινωνικών λειτουργιών, που Στόχο και Σκοπό Έχουν τον Μπλοκάρισμα της ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

    2ον. Η έλλειψη Γνώσης (Παιδείας), κάνει τον ΦΟΒΟ πιο ... "ελκυστικό" ! Γιαυτό άλλωστε το ΚαπιταλοΙμπεριαλιστικό Σύστημα απεχθάνεται την Παιδεία όπως ο Δίαολος το Λιβάνι ! Και ώς Συνεπαγωγή το Αυτό Σημερινό ΟικονομικοΚοινωνικό Σύστημα Βασίζεται (Απλά) στο ΨΕΜΑ και στης Μισές Αλήθειες που ΕΙΝΑΙ χειρότερες και από τα Ψέματα ! Αυτά ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Αρρώστειες του Πνεύματος κ. της Ψυχής (μιλάμε πάντα για Ανθρώπους και Ανθρώπινες Κοινωνίες !), επαγωγικά η ίδια η Φύση του Καπιταλισμού ΕΙΝΑΙ Άρρωστη, ΕΙΝΑΙ Μια Θανατηφόρα Αρρώστεια ! Το Σήμερα (για ακόμη μια φορά το ... Δείχνει !)

    3ον. Στο ΔΙΑΤΑΥΤΑ: Οι ... "ΘΕΣΜΟΙ" είναι Βλ. 1ον. ! Φοβόμαστε ΚΥΡΙΟΙ της Ελληνικής Κυβέρνησης τους Άρρωστους και Φοβισμένους ;;

    και 4ον ως Πρόταση:
    ΑΣ τους ... Λυπηθούμε και ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ στην ανοίατη Αρρώστεια Τους την ... ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή