Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΑΔΑ

(Σαβ. 23/5/15 - 10:33)
Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Πρώτα πλημμύρισαν τα ΜΜΕ με τη διαρροή ότι οι συνάδελφοί του υπουργοί στο Eurogroup αποκάλεσαν τον Βαρουφάκη χασομέρη, τζογαδόρο, και ερασιτέχνη. Ύστερα, κράτησαν από την κατηγορηματική του διάψευση τη μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης που επικαλέστηκε -τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να τη δώσει στη δημοσιότητα- για να τον βγάλουν περίπου υποκλοπέα. Ύστερα έγινε γνωστό ότι πολλοί υπουργοί έχουν ένα μαγνητοφωνάκι στις συνεδριάσεις, μιας και δεν κρατιούνται πρακτικά. Επ' αυτού, διεθνής και εσωτερική γαργάρα.

Εννοείται ότι τους αυτουργούς της αθλιότητας έσπευσε να συνδράμει η εγχώρια τρόικα, που ακούει Βαρουφάκης και την πιάνει πυρετός. Το πράγμα μάλιστα, εξαιτίας αυτής της απίστευτης φαρσοκωμωδίας, έφτασε -πάλι!- και σε γερμανικές προβλέψει για Varoufexit!!! Θα τον διώξει δηλαδή ο Τσίπρας τον ακατονόμαστο, που δεν είναι σε θέση να καλλιεργήσει καλές σχέσεις με τους ομολόγους του. Για να καταλάβουμε όλοι καλά, ότι άπαξ κι αυτό το σινάφι της ευρωπαϊκής, ου μην και εγχώριας, ορχήστρας των λυμάτων, βάλει κάποιον στο μάτι, ουαί και αλλοίμονο του.
Γιατί τα έχουν με τον Βαρουφάκη οι τύποι που τα πήγαιναν τόσο καλά με τον Παπακωνσταντίνου, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, τον Χαρδούβελη, το έχουμε όλοι εμπεδώσει. Εκείνο που σιχαίνεσαι και να ακουμπήσεις όμως δεν είναι οι λόγοι που έκαναν ένα υπουργό στόχο. Είναι οι μέθοδοι που ακολουθούν για να τον φάνε. Είναι πόσο ψεύτες, στρεψόδικοι, απατεώνες, διπρόσωποι μπορούν να γίνουν για να τον καταβροχθίσουν. Πόση κατευθυνόμενη ανθρωποφαγία κρύβεται πίσω από έγκυρα ΜΜΕ, έγκυρους θεσμούς, έγκυρα όργανα, έγκυρους θεματοφύλακες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού.
Αλλά για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, τους διαφεύγει τους διευθυντές, τους βιολιστές, τους κρουστούς, τους ρευστούς και τους λοιπούς της ορχήστρας κάτι σημαντικό: Παίζοντας  κάθε μέρα ένα εμβατήριο κατά του Βαρουφάκη, κάνουν χάρη στον Βαρουφάκη. Κοντός  ψαλμός αλληλούια: Όταν εκείνοι που απαιτούν όσα απαιτούν για την Ελλάδα, για τα εργασιακά, για το ασφαλιστικό, για τον ΦΠΑ, για τον ΕΝΦΙΑ, απαιτούν και την έξωση του Βαρουφάκη, τότε παράσημα του απονέμουν. Διότι, ως γνωστό, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.
Τούτων δοθέντων, άστους να λένε, άστους να πουν, αυτοί δεν ξέρουν ν' αγαπούν, που λέει και το παλιό τραγούδι. Προφανώς όμως, όπως δείχνει η ατελείωτη Βαρουφακιάδα, δεν ξέρουν ούτε να μισούν...
*Δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ το Σάββατο 23 Μαίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20659:karteros-varoufakiada&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου