Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το Infographic του Μητσοτάκη για την οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της Δούρου



Ένα "εμπρηστικό" infographic για τη οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας: "ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά!"
Με τίτλο "Συγγενείς στην Κυβέρνηση της Αριστεράς" το Infographic παραθέτει σειρά συγγενών - συζύγων - συντρόφων κυβερνητικών στελεχών που έχουν θέσεις σε υπουργεία και δημοσίους οργανισμούς, όπως ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι ανιψιοί του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο αδελφός και ο σύντροφος της Ρένας Δούρου κ.α.
Η τελευταία μάλιστα έσπευσε να απαντήσει μέσω Facebook γράφοντας τα εξής:
"Λυπάμαι που μπαίνω και πάλι στην διαδικασία να εξηγώ αυτά που θεωρώ αυτονόητα για όσους/όσες κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Η περιφέρεια Αττικής δεν ανήκει στην Δούρου, δεν έχω βάλει φούξια κουρτίνες στο γραφείο ούτε έχω προσθέσει αυτό που λένε πολλοί "προσωπική πινελιά". Η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στον λαό, έτσι οι όποιες αλλαγές, διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, του διευθυντή του γραφείου μου κ.ο.κ δημοσιεύονται σε ΦΕΚ. Θα περίμενε κανείς από πολιτικούς που θέλουν να θεωρούνται σοβαροί και να έχουν και ηγετικές φιλοδοξίες αν μη τι άλλο να κάνουν τα βασικά, δηλαδή να ψάχνουν. Εκτός κι αν κρίνουν εξ ιδίων τ' αλλότρια.
ΥΓ: Ο Γιάννης Μπενίσης ως ενεργός πολίτης τα τελευταία 40 χρόνια έχει κληθεί πολλές φορές να συμμετέχει από δημόσια θέση και έχει αρνηθεί. Αφού τον θέλουν τοσο πολλοί ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί..."
Πάντως, το Infographic του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε πολλά σχόλια στο Facebook, στην πλειοψηφία τους αρνητικά, στη λογική του "κοίτα ποιος μιλάει".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/to-infographic-toy-mhtsotakh-gia-thn-oikogeneiokratia-toy-syriza-kai-h-apanthsh-ths-douroy.3440866.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου