Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κατανοούν τις ανησυχίες και διαφωνίες του κόσμου αλλά υπερψηφίζουν την ΠΝΠ βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ - Καταψηφίζει το ΚΚΕ (Βίντεο)

Χτες ψηφίστηκε στην βουλή  από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (156 ψήφους) με 104 ψήφους κατά.
Σήμερα με κοινή δήλωση τους οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ,Ι. Γαϊτάνη  και Ε. Ψαρρέα (έχουν καταγωγή από την τροτσιστική ΔΕΑ), αιτιολογούν την στάση τους στην υπερψήφιση της ΠΝΠ αν και … δείχνουν κατανόηση «στις διαφωνίες ενός σημαντικού τμήματος του κόσμου», ενώ εξαπολύουν επίθεση σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και Ποτάμι, αφήνοντας στο απυρόβλητο το ΚΚΕ που κ’ αυτό καταψήφισε την ΠΝΠ.

H κοινή δήλωση τους:


«Υπερψηφίσαμε την ρύθμιση για δέσμευση των διαθέσιμων του δημόσιου τομέα, αν και συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τις ανησυχίες και τις διαφωνίες ενός σημαντικού τμήματος του κόσμου σε χώρους όπως η Υγεία ή η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτός ο κόσμος θέλει να συγκεντρωθούν τα αποθέματα των πόρων της κοινωνίας προς την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι να διατίθενται ως πληρωμές προς τους δανειστές. Ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στη διαπραγμάτευση για το χρέος και να προχωρήσει με ριζοσπαστική πολιτική στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Αντίθετα, η μνημονιακή αντιπολίτευση (ναι, αυτοί που πρωτοστάτησαν στο έγκλημα του ΡSI…) σήμερα δημαγωγεί, επιδιώκοντας να πιέζει την κυβέρνηση να υπογράψει, όπως-όπως και γρήγορα, τις απαιτήσεις των δανειστών. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες ανάμεσα στις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις σχετικά με τους στόχους της πολιτικής των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: θέλουν την επιστροφή στην μνημονιακή  "ομαλότητα", μέσω της υπονόμευσης της κυβέρνησης, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει δραματικές εξελίξεις, όπως μια αδυναμία έγκαιρης πληρωμής συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο.


Μπροστά στην πρωτοφανή κλιμάκωση των πιέσεων και των εκβιασμών, η λύση είναι η στήριξη στον κόσμο, η επιμονή στην αριστερή ριζοσπαστική πολιτική, η απόρριψη των τελεσιγράφων των δανειστών, η σύγκρουση με τους ντόπιους συνεργάτες τους».

Στην ίδια ψηφοφορία ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος του με την ΠΝΠ κάνοντας λόγο ότι είναι δίκαιο και πατριωτικό να μην συναινέσει κανείς βουλευτής, δήμαρχος, εργαζόμενος στην αρπαγή των χρημάτων του λαού, με την αισχρή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Σάκης Βαρδαλής ζήτησε να σταματήσει τώρα η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων φορέων του δημοσίου,  τονίζοντας ότι πρέπει να επιστραφούν όσα χρήματα δεσμεύτηκαν και να αποκατασταθούν απώλειες όπως πχ των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα των αποθεματικών με το PSI. 



http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_918.html

1 σχόλιο:

  1. ...και εμείς διερωτόμασται για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, όλοις της αντιπολίτευσεις ; Οχι όλοις ! Διότι εκτός του ΚΚΕ, οι "υπόλοιποι" έχουν έναν συγκεκριμένο "ρόλο" ! Ο ρόλος τους είναι καθαρά Υποτακτικός, Ραγιάδικος, Εθνικά Ταπεινωτικός και απλά και κοινά Προδοτικός ! Αλλά το ΚΚΕ ;; Που είναι η Μαρξιστική/Λενινιστική Επιστημονική Του αντίληψη ;; Πού ΕΙΝΑΙ η Επιστημονικοπολιτική Του Διαλεκτική ;; ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ (;;;) (!!!) ΔΕΝ ΛΕΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ (Σας ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΚΜΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ), αλλά και όμως, από τα Σφάλματα, τα Ιστορικά Σφάλματα πρέπει να μαθαίνουν ΟΛΟΙ (κάπως έτσι το είχε διατυπώση ο Λένιν) !!! Διότι και δηλαδή, ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ;; ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ;; Εμείς Σας λέμε, Τίποτα δεν πάει Χαμένο στην Χαμένη ΜΑΣ ΖΩΗ !!! Μα ΤΙΠΟΤΑ .....



    Στην Χαρά μας


    ο Μικρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή