Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Να συγκρουστούμε με την γερμανική Ευρώπη για να βγούμε από την κρίση

''Μέσα από την σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι τη σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη", περνά η πορεία διεξόδου της χώρας από την κρίση, εκτιμά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λαφαζάνης: Να συγκρουστούμε με την γερμανική Ευρώπη για να βγούμε από την κρίση
"Ο μοναδικός ρεαλισμός στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος, είναι η ανατροπή" δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Κεφάλαιο'', επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτή την ώρα απαιτούνται, "επειγόντως, και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική ΕΕ".

Ο υπουργός μιλά για ωμό εκβιασμό των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, αναφερόμενος στην ανάγκη ρευστότητας της χώρας, και σημειώνει ότι "οι πιστωτές συμπεριφέρονται ως αδίστακτοι ιμπεριαλιστές προς μια μακρινή αποικία τους και θέτουν το παραπλανητικό, εκβιαστικό και ταπεινωτικό δίλημμα για υποταγή, ή οικονομική ασφυξία. Ξεχνάνε, όμως, ότι το μαχαίρι που χρησιμοποιούν κόβει και από τις δύο πλευρές του".
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφανιστεί με οικονομικό στραγγαλισμό, υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης καθώς όπως λέει, έχει δυνατότητες πολλαπλών, βιώσιμων και ρεαλιστικών επιλογών.
"Πολύ επώδυνη διαδικασία" χαρακτηρίζει ο υπουργός τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθεί στους εταίρους, ενώ αυτή η λίστα, όπως αναφέρει, "δεν μπορεί να βρίσκεται σε αντίθεση με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".
"Και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μια και μόνη εντολή και επιλογή: να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες και το πρόγραμμά μας" τονίζει.
Ο κ. Λαφαζάνης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός υπογραμμίζει ότι ιδιωτικοποιήσεις και "πολύ περισσότερο σε στρατηγικούς τομείς και ιδιαίτερης σημασίας ακίνητα, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υπάρξουν". Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ μιλά για "εγχώρια συμφέροντα και ξένα κέντρα" που θέλουν να την "τεμαχίσουν", "αλλά αυτό θα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την καρδιά της", καταλήγει ο Παν. Λαφαζάνης.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64163246

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου