Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

(Χωρίς σχόλια)! Τι παιχνίδι παίζει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος

Τι παιχνίδι παίζει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος
Τη συμπλήρωση 1.000 ετών ρωσικού μοναχισμού στην Αθωνική Πολιτεία ετοιμάζεται να γιορτάσει η Μόσχα το 2016, με αυτοκρατορικούς εορτασμούς στο Άγιον Όρος και στη Ρωσία.


Ο Πούτιν έχει ανοίξει το πουγκί και μοιράζει ρούβλια. Στενός συνεργάτης του υποσχέθηκε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε μοναστήρι στην περίπτωση που εγκριθεί η μεταφορά της εικόνας του Άξιον Εστί στη Μόσχα.

Το Πατριαρχείο Μόσχας και το Κρεμλίνο θέλουν να προσδώσουν στις εορτές παγκόσμιο θρησκευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ενισχύοντας τις υποψίες για ιστορικές βλέψεις της Ρωσίας στον Άθω.

Η ρωσική διπλωματία είχε δώσει μάχη στο παρελθόν για να μην κατακυρωθεί στο ελληνικό κράτος το Άγιον Όρος, αλλά να παραμείνει ανεξάρτητο και ουδέτερο. Κατά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, η Μόσχα επιχειρεί μία ιδιότυπη αυτονόμηση του Αγίου Όρους και αλλοίωση του χαρακτήρα του μέσα από αθρόα προσέλευση αλλοδαπών μοναχών.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από την Ιερά Κοινότητα να μπει πλαφόν 10% στους αλλοδαπούς επί του συνόλου του μοναχικού πληθυσμού.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Μόσχα στους εορτασμούς είναι το γεγονός ότι εκτός από το Πατριαρχείο και το Κρεμλίνο έχει συγκροτήσει δική του οργανωτική επιτροπή με πρόεδρο σύμβουλο του προέδρου Πούτιν.

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/ti-pexnidi-pezi-o-poutin-sto-agion-oros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου