Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

(Κύριε Χρυσόγονε, ως ενεργός υποστηρικτής και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ σας ερωτώ: Στηρίζω και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια για να φάω το ψάρι ενός νέου μνημονίου, σε περίπτωση αποτυχίας των σκληρών διαπραγματεύσεων; Σε μια τέτοια περίπτωση η έντιμη και αριστερή στάση είναι :εκλογές και όχι ερμηνείες του κ.... περί της λαικής βούλησης )! Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές »!




«Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση… Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.


Η δήλωση αυτή του ευρωβουλευτή έρχεται ως… απάντηση στους Γιάνη Βαρουφάκη,  Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παναγιώτη Λαφαζάνη, που κάνουν λόγο για «ρήξη» με τους «εταίρους».

Το έργο παίζεται από παλιά, στο όνομα του λαού, με την ίδια σκηνοθεσία, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών αλλάζουν. Ο «καλός», ο «κακός» και… ―από 25 Γενάρη στις οθόνες μας― ο «αριστερός». Και το «σενάριο» ακολουθείται πιστά σε βάρος πάντα του λαού. Που εύκολα ενθουσιάζεται και εμπιστεύεται φαφλατάδες και μαυρογιαλούρους και εύκολα απογοητεύεται.

Του λαού, όμως, που, σύμφωνα με τον ποιητή, «δεν ξέρει πολλά λόγια, σωπαίνει, ακούει, κι όσα του λες τα δένει κομπολόγια»… 

Σάββατο 28 Μάρτη 2015
http://e-oikodomos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_73.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου