Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αυτοκτόνησε κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού Ακόμη ένας


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έθετε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κρατούμενους, ένας ακόμη κρατούμενος στις φυλακές τύπου Γ’ του Δομοκού έβαζε τέλος στη ζωή του. Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ένας 42χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατείτο στην Ε2 πτέρυγα των Φυλακών Δομοκού.

 
Ο αλλοδαπός κρατούμενος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα αλλά κι άλλα προβλήματα υγείαςκαι είχε πρόσφατα διακομισθεί στο Κ.Υ. Δομοκού και στο Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο αυτόχειρας χρησιμοποίησε ως θηλιά το σεντόνι του.
 
Παράλληλα το Κοινωνικό Ιατρείο της Αθήνας έκανε γνωστό ότι ένας ακόμη κρατούμενος σώθηκε την τελευταία στιγμή και αφού είχε κρεμαστεί με το σεντόνι του στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη, ενώ ένας άλλος αφού χαράκωσε το χέρι του αποπειράθηκε να κρεμαστεί κι αυτός. Και οι δύο δήλωσαν στο νοσοκομείο ότι κατέφυγαν στην έσχατη πράξη διότι αντίθετα με άλλους ομοεθνείς τους δεν αφέθηκαν κι αυτοί ελεύθεροι. 
 
Συνεχίζεται η απεργία πείνας
 
Την ίδια στιγμή,  συνεχίζεται η απεργία πείνας από πάνω από 20 κρατούμενους που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, λόγω της κατάστασης της υγείας του.
 
Με τα ίδια αιτήματα, σε ένδειξη αλληλεγγύης, τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιηθεί καταλήψεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα και η κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
 
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις φυλακές
 
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης«Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» τέθηκε εχθές σε  δημόσια διαβούλευση. (OPENGOV). Πρόκειται για το νομοσχέδιο το  που προβλέπει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κρατούμενους. (Διαβάστε αναλυτικά: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για κρατούμενους και «παράθυρο» για αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού)
 
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη  26 Μαρτίου 2015 και ώρα 14:00 και στις 27 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. «Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις», δήλωσε εχθές ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.


http://tvxs.gr/news/ellada/aytoktonise-kratoymenos-stis-fylakes-domokoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου