Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

(Μράβο, Αλέξη)! Αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις με... Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις με... Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Του Φώτη Τριάρχη

Tην πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επί πρωθυπουργικής του θητείας, υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρα αλλά για... καλό.



Στην ΠΝΠ περιλαμβάνονται ευνοϊκές αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, όπου θα μπορούν να κουρεύονται – εκτός από τις προσαυξήσεις – και άλλες οφειλές όπως είναι οι πρόσθετοι φόροι ή τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Στην ίδια ρύθμιση που περνά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση υποχρεώνει την υπό εκκαθάριση Αγροτική τράπεζα, να καταβάλει 30 εκατομμύρια ευρώ για να «σωθεί» η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

«Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν ως ακολούθως.
Κατ’ εξαίρεση των διατάξεων του άρθρου 145 και 146 του Ν. 4261/2014 (Α΄ 107), του Κανονισμού ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ισχύει, και των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα, κατά το μέτρο που εφαρμόζονται συμπληρωματικά επί ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, ποσό τριάντα εκατομμυρίων (30.000.000) ευρώ εκ των μη διανεμηθέντων εισέτι διαθεσίμων του υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» καταβάλλεται άμεσα από τον ειδικό εκκαθαριστή αυτής στην ελεγχόμενη από το πιστωτικό ίδρυμα επιχείρηση με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» έναντι μελλοντικής αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου αυτής προς κάλυψη της αναγκαίας κεφαλαιακής ενίσχυσής της και στο πλαίσιο διαφύλαξης της ακεραιότητας και της προστασίας της υπό ρευστοποίηση συμμετοχής του υπό εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος στην παραπάνω βιομηχανική επιχείρηση».

http://www.zougla.gr/politiki/article/alages-sti-ri8misi-gia-tis-100-dosis-me-praksi-nomo8etikou-periexomenou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου