Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν κάνουμε εκπτώσεις με το πρόγραμμα μας




«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται για εκπτώσεις και ακύρωση και θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Λαφαζάνης ανοίγει τα χαρτιά του ως προς τα πρώτα βήματα του υπουργείου του, λέγοντας πως ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει, θα αφορά την «ακύρωση του τεμαχισμού και της πώλησης της "μικρής" ΔΕΗ, μαζί με την ακύρωση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ».
«Δήλωσα ότι θα ακυρωθεί ο τεμαχισμός της ΔΕΗ σε "μεγάλη" και "μικρή" και η πώληση της τελευταίας. Δήλωσα ότι θα σταματήσει καθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Υπογράμμισα ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό πλειοψηφική δημόσια ιδιοκτησία και ως δημόσια επιχείρηση θα ανασυγκροτηθεί και λειτουργήσει με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια» τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων είναι ασυμβίβαστο με μια κυβέρνηση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Αριστερά».
Αναφερόμενος στο μεγάλα ανοιχτό μέτωπο του χρέους στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δώσει μάχες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λέει ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στη διεκδίκηση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για το οποίο όπως λέει χρειάζεται ένα « αρραγές εθνικό και λαϊκό μέτωπο».
«Τρόικα και μνημόνια τέλος για την Ελλάδα. Τέλος, σταδιακά, και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Με το "καλημέρα" η κυβέρνηση μπήκε σε μια ισχυρή αντιμνημονιακή προοδευτική τροχιά, η οποία θα ολοκληρωθεί όσες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις και αν χρειαστούν με τα εγχώρια και ευρωπαϊκά κατεστμηένα και τους πιο επιθετικούς κύκλους του χρηματιστικού κεφαλαίου», καταλήγει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
http://tvxs.gr/news/ellada/panagiotis-lafazanis-den-kanoyme-ekptoseis-me-programma-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου