Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ


Για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε εγκληματικό όργανο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, δεσμεύτηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη, με τίτλο «Η αρπαγή της Ελλάδας. Χρέος και ιδιωτικοποιήσεις - Ένα κοινοβουλευτικό χρονικό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

 

«Από τη Δευτέρα ελπίζουμε να υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς, ώστε η τρόικα να αποτελεί παρελθόν, τα μνημόνια να καταργηθούν και να αρχίσουν να ξηλώνονται ένας προς έναν οι εφαρμοστικοί τους νόμοι» επισήμανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν προχωρήσει, με στόχο «να φέρουμε σημαντικής αξίας ακίνητα και κρίσιμες υπηρεσίες (που σχετίζονται με κοινωνικά αγαθά) ξανά υπό δημόσιο έλεγχο».

Σχετικά με το θέμα του χρέους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους δεν προέρχεται από ιδεολογικούς λόγους, αλλά για λόγους εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης.
Αναφερόμενος στην εκλογική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι λόγω κομματικής αλαζονείας, αλλά γιατί αυτό θα επιτρέψει την εφαρμογή ενός αντιμνημονιακού προγράμματος».

http://tvxs.gr/news/ellada/lafazanis-tha-katargisoyme-taiped

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου